Lea Korsgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lea Korsgaard

Lea Korsgaard.jpg

Personlig information
Født 27. juli 1979 (41 år)
Far Ove Korsgaard Rediger på Wikidata
Ægtefælle Rasmus Meyer Rediger på Wikidata
Familie Erik Aalbæk Jensen (bedstefar) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist, skribent, biografiforfatter Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser De Berlingske Journalisters Pris Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lea Korsgaard (født 27. juli 1979) er en prisvindende dansk journalist og forfatter. Hun er ansvarshavende chefredaktør og medstifter af den digitale avis Zetland. Hun har tidligere været journalist på Berlingske og Politiken og skrevet flere bøger. Modtager af blandt andet De Berlingske Journalisters Pris (sammen med Stéphanie Surrugue i 2005) og Årets redaktør (2016). 

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Korsgaard er datter af Ove Korsgaard (professor ved Aarhus Universitet) og Klara Korsgaard (leder af Nationalt Videncenter for Læsning) og barnebarn af Erik Aalbæk Jensen.[1] Lea Korsgaard voksede op på Gerlev Idræthøjskole og har tre søskende Lynge, Lau og Lise.[2] Korsgaard blev bachelor i journalistik fra Syddansk Universitet i 2005 og har desuden en mastergrad i sociologi fra The New School i New York City. Praktiktiden tilbragte hun på Politiken. Efter endt uddannelse kom hun til Berlingske som journalist og i 2006 tilbage til Politiken som journalist på kulturredaktionen.

I dag er hun ansvarshavende chefredaktør for Zetland, der i 2016 lancerede en daglig, digital avis med fokus på substans, kontekst og nuancer. Hun er medstifter af Zetland sammen med Hakon Mosbech, Silke Bock og Jakob Moll.

Derudover er Lea Korsgaard også medansvarlig for "Zetlands Talenthold", der er et ét-årigt udviklingsforløb, hvor nogle af Danmarks fremmeste unge journalister trænes i at finde deres egen stemme som fortællere.

I 2005 debuterede hun som forfatter med Det store bogtyveri, som hun skrev sammen med Stéphanie Surrugue, som de to modtog Berlingske Journalisters Pris for samme år. I 2011 udkom hendes anden bog, Ghita – en biografi, om skuespilleren Ghita Nørby. I 2014 udkom hendes bog Orgasmeland, der handler om psykoanalytikerens Wilhelm Reichs år i Danmark og gruppen Sexpol. Den blev nomineret til Læsernes Litteraturpris i Weekendavisen og Årets historiske bog, der uddeles af Dansk Historisk Fællesråd.[3]

I 2017 udkom minibogen Den der råber lyver - mediebrugerens manual til løgnens tidsalder. Den udkom i samarbejde med Trygfonden og Bibliotekerne.

Lea Korsgaard er derudover kendt som en flittig samfundsdebattør.[kilde mangler] Hun skriver kontinuerligt klummer i danske medier og optræder jævnligt i Deadline.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Else Marie Nygaard: "Da Lea mødte livsunderet", Kristeligt Dagblad, 22. februar 2019, hentet 2. april 2019.
  2. ^ Ove Korsgaard, Solskin for det sorte muld, Gyldendal 2013, s. 11.
  3. ^ Årets Historiske Bog 2014. Historie-online.dk. Hentet 20/1-2016

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]