Mediesociologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mediesociologien beskæftiger sig især med produktionen og brugen af massemedier og derfor også hvilken indflydelse eller funktion massemedier spiller socialt og i samfund.

Mediesociologi er den videnskabelige undersøgelse af, "hvad medierne gør ved kultur og samfund"[1] og er faget er således både "en underkategori af sociologien og en del af medievidenskaben."[2] Det er karakteristik for mediesociologien, at den trækker på en række af samfundsvidenskabelige metoder som "interviewundersøgelser, eksperimenter, mere kvantitativt orienterede indholdsanalyser, dybdeinterviews og observationsstudier."[2] Feltet er bl.a. interesseret i at undersøge, hvilken rolle medierne har i samfundet og på den måde vil mediesociologien "både studere mediernes magt over samfundet, men også samfundsgruppers magt over medierne."[2] Feltet trækker på teoretikere som Stig Hjarvard, Jürgen Habermas, Pierre Bourdieu og Anthony Giddens.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Stig Hjarvard (2008) En verden af medier. Frederiksberg: Samfundslitteratur, s. 13.
  2. ^ a b c Toril Aalberg (2013) "Mediesociologi" in Medie- og kommunikationsleksikon. Frederiksberg: Samfundslitteratur.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

SamfundsvidenskabSpire
Denne artikel om samfundsvidenskab er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.