Ligestillingsministeriet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Se også listen over Danmarks ligestillingsministre.
Ligestillingsministeriet
Ligestillingsministeriet holder til lige ved Christiansborg Slot i København på hjørnet af Stormgade og Frederiksholms Kanal
Overblik
Etableret 1999
Jurisdiktion Kongeriget Danmark Kongeriget Danmark
Hovedkvarter Stormgade 6, Stormgade 2 Rediger på Wikidata
Ledelse
Minister
Departementschef Sophus Garfiel
Eksterne henvisninger
digmin.dk

Ligestillingsministeriet (formelt Ligestillingsafdelingen) er et dansk ministerium, der arbejder med ligestilling på tværs af ministerområderne. Som regel deler ligestillingsministeriet og et eller flere andre ministerier samme ministre. Siden december 2022, på nær perioden 23. november til 7. december 2023, har Marie Bjerre været Danmarks digitaliserings- og ligestillingsminister. Den første minister for ligestilling blev udnævnt af statsminister Poul Nyrup Rasmussen i 1999.

I forbindelse med Regeringen Helle Thorning-Schmidts tiltræden 3. oktober 2011 blev ministeriets område lagt ind under Ministeriet for Ligestilling og Kirke, og ved regeringsrokaden i 2014 under Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Da Regeringen Lars Løkke Rasmussen II tiltrådte i 2015, blev det lagt under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. Efter folketingsvalget i 2015 har ressortområdet hørte under en afdeling i Udenrigsministeriet, der betjente minister for ligestilling Eva Kjer Hansen.

Mette Frederiksen udpegede Mogens Jensen som ligestillingsminister, hvor det var underlagt ministeriet for landbrug, fødevarer, ligestilling og Nordisk samarbejde. Efter mink-skandalen, og Mogens Jensens udtræden af regeringen, blev det lagt under beskæftigelsesministeriet, og Peter Hummelgaard Thomsen og endelig blev ligestillingsministeriet, efter regeringsrokaden 4. februar 2022, lagt under transportministeriet og Trine Bramsen.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.