Linda Fiorentino

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Linda Fiorentino (født 9. marts 1958) er en amerikansk skuespillerinde. Hun er kendt for sine roller i film som Dogma, Vision Quest, Men in Black, After Hours and The Last Seduction.[1]

Personlige liv[redigér | redigér wikikode]

Fiorentino blev født Clorinda Fiorentino i Philadelphia , Pennsylvania. Fiorentino er italiensk-amerikansk katolsk baggrund. Hun dimitterede fra Washington Township High School i Sewell, New Jersey og er en afgangselev fra Rosemont College i forstæderne til Philadelphia. Hun har studeret fotografi, af og på, siden 1987 på International Center of Photography i New York City. Hun var gift med direktør John Byrum for en tid, men de blev skilt i 1993. Hun er stadig meget tæt på Byrum børn. Hun deler sin tid mellem Westport, Connecticut og New York City.

Fiorentino fik sin første professionelle rolle i 1985, da hun medvirkede i Vision Quest.

Hun arbejdede senere igen med instruktøren John Dahl , der kastede hende i hans film Unforgettable. Hendes medspiller fra Gotcha!, Anthony Edwards , har også instrueret hende i en af hans film.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]