Lovis Corinth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Selvportræt med skelet, malet 1896
Portræt af Conrad Ansorge, malet 1903

Louis Corinth (21. juli 1858 i Tapiau (Østpreussen) – 17. juli 1925) var en tysk maler.

Corinth blev uddannet efterhånden i Königsberg, München (Löfftz) og Paris, ved sin virksomhed knyttet først til München, så til Berlin. Her blev han en af secessionens mest omstridte mænd. Hans varmblodige naturalisme går løs på emnet, ikke sjælden med bristende smag og kultur, men med kraftigt temperament og stor malerisk bravur. Han maler meget ofte i stor målestok og med broget emnekreds: karakterfulde portrætter (selvportræt med benrad, Conrad Ansorge etc.), bibelske stykker (Plata [1898, Magdeburg Museum], Nedtageisen fra Korset, 1906, etc.), mytologiske sujetter (det morsomme Zeus’ Barndom, 1906) og mange andre, og med forkærlighed det nøgne legeme (Diptykonet Das Leben etc.). Corinth var også illustrator (flere litografi-suiter), raderer og var optrådt som kunstforfatter.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Rudolph Klein, Louis Corinth, Berlin 1908


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.