Lynetteholmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgProjekt under udvikling
Denne artikel eller dette afsnit handler om et planlagt eller forventet projekt under udvikling. Der kan forekomme spekulativ information, og indholdet kan ændres når projektets udvikling eventuelt standses eller skrider frem og mere information bliver tilgængelig. .

Lynetteholmen er en planlagt ny ø i København.[1][2][3] Øen skal ligge i forlængelse af Refshaleøen. Der skal være plads til 35.000 beboere, og øen skal også sikre København mod stigende vandstand.

Præsentation[redigér | redigér wikikode]

Projektet blev fremlagt af statsminister Lars Løkke Rasmussen, transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, erhvervsminister Rasmus Jarlov og Københavns overborgmester Frank Jensen på et pressemøde i Statsministeriet den 5. oktober 2018.[4]

Reaktioner[redigér | redigér wikikode]

Citat En havnetunnel er ingeniørkunst fra 1960’erne og passer meget dårligt ind i et moderne byudviklingsprojekt, der først skal stå klart om 30 til 50 år. Til den tid vil bilen ikke spille nogen hovedrolle i storby som København, hvor trafikken af hensyn til klima, trængsel og luftforurening vil basere sig på kollektiv transport, cykler og gang. Citat
Ninna Hedeager Olsen, Københavns Miljø- og Teknikborgmester[5]

Anlæg[redigér | redigér wikikode]

Der skal være plads til 35.000 beboere og på længere sigt lige så mange arbejdspladser, og øen skal også sikre København mod stigende vandstand.

En bombe fra 2. Verdenskrig blev fundet på stedet og sprængt.[6]

Lynetteholmen skal bygges fra jord, der er i overskud fra andre projekter. Byggeriet er planlagt til at kunne påbegyndes fra omkring år 2035. Bydelen vil være fuldt udbygget omkring år 2070.

Ny infrastruktur[redigér | redigér wikikode]

I forbindelse med bygningen skal der etableres en østlig ringvej fra Nordhavnen til motorvejen på Amager samt en metrobetjening af området. Forundersøgelsen af ringvejen er pr. 2018 i gang[1].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 55°42′14″N 12°37′39″Ø / 55.704°N 12.6276°Ø / 55.704; 12.6276