Modern Times Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra MTG)
Gå til: navigation, søg

Modern Times Group AB (forkortet MTG) er en international underholdnings- og broadcastingkoncern, hvis primære forretningsområde er tv. Selskabet har hjemsted i Sverige, beskæftiger 3.031 ansatte og omsætter årligt for 14 mia. svenske kroner (2011).

Koncernen blev dannet i 1997 på basis af investeringsselskabet Kinneviks medieaktiviteter, men har dog alligevel været en del af markedet siden 1987, hvor TV3 begyndte sine udsendelser.

MTG er gennem datterselskabet Viasat den største udbyder af både gratis- og betalings-tv i Skandinavien og de baltiske lande. Derudover er virksomheden medejer af det største uafhængige tv-netværk i Rusland. Overordnet set drives gratis-kanaler i 10 lande og betalingskanaler i 22 lande med et samlet seergrundlag på ca. 80 millioner.

Samtlige kanaler sendes fra London, hvilket gør at de er underlagt de liberale britiske reklameregler, der i modsætning til de danske tillader reklameafbrydelser midt i programmerne, ligesom det giver mulighed for at sende flere reklamer end danskbaserede kanaler. Denne praksis har ført til kritik fra Radio- og tv-nævnet, der dog ikke kan gribe ind.[1]

MTG er børsnoteret på Stockholmsbörsen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]