Modern Times Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Modern Times Group
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktiebolag Rediger på Wikidata
Branche Massemedie Rediger på Wikidata
Grundlagt 1997 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Stockholm, Sverige Rediger på Wikidata
Produkt Fjernsyn Rediger på Wikidata
Organisation
Moderselskab Kinnevik Rediger på Wikidata
Datterselskaber MTG Radio
Viasat Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates se/556309-9158 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Modern Times Group AB (forkortet MTG) er en international underholdnings- og broadcastingkoncern, hvis primære forretningsområde er tv. Selskabet har hjemsted i Sverige, beskæftiger 3.031 ansatte og omsætter årligt for 14 mia. svenske kroner (2011).

Koncernen blev dannet i 1997 på basis af investeringsselskabet Kinneviks medieaktiviteter, men har dog alligevel været en del af markedet siden 1987, hvor TV3 begyndte sine udsendelser.

MTG er gennem datterselskabet Viasat den største udbyder af både gratis- og betalings-tv i Skandinavien og de baltiske lande. MTG har haft aktiemajoritet i det største privatejede tv-netværk i Rusland fra 2001 til 2015. I oktober 2015 solgte MTG disse aktier og trak sig ud af det Russiske tv-marked i forbindelse med andre frasalg på det internationale marked.[1] Overordnet set drives i dag gratis-kanaler i 10 lande og betalingskanaler i 22 lande med et samlet seergrundlag på ca. 80 millioner.

Samtlige kanaler sendes fra London, hvilket gør at de er underlagt de liberale britiske reklameregler, der i modsætning til de danske tillader reklameafbrydelser midt i programmerne, ligesom det giver mulighed for at sende flere reklamer end danskbaserede kanaler. Denne praksis har ført til kritik fra Radio- og tv-nævnet, der dog ikke kan gribe ind.[2]

MTG er børsnoteret på Stockholmsbörsen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Sweden's Modern Times Group Pulls Out of Russia" (engelsk). The Hollywood Reporter. 26. oktober 2015. Hentet 29. december 2017.
  2. ^ Nævn: TV3 blæser på reklamereglerne Arkiveret 7. marts 2011 hos Wayback Machine Politiken 29. november 2010