Dansk Magisterforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dansk Magisterforening
Virksomhedsinformation
Eksterne henvisninger
CVR 17542028Rediger på Wikidata
Hjemmeside Virksomhedens officielle hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

DM (Dansk Magisterforening) er en dansk faglig organisation som organiser magistre, organisationen indgår i Akademikerne. Grundlagt i 1918, siden 1955 med egen a-kasse.

Om organisationen[redigér | redigér wikikode]

DM blev grundlagt da 149 magistre mødtes på Metropolitanskolen i København den 10. marts 1918.[1] I 1955 fik organisationen sin egen a-kasse Magistrenes Arbejdsløshedskasse. Alle magistre, om de er medlem af DM eller ej, kan blive organiseret i a-kassen.

DM organiserer magistre og optager både kandidater, bachelorer og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsfag og sundhedsvidenskab. Medlemmerne er alle akademikere og arbejder både i det private og i det offentlige med blandt andet uddannelse, forskning, administration, it og miljø.

Gymnasielærere er typisk ikke medlemmer af DM, men af Gymnasieskolernes Lærerforening.

Magisteruddannede, der er administrativt ansatte i det offentlige eller i det private erhvervsliv, kan være medlem af DM, eller af DJØF.

DM havde i juni 2014 46.000[2] medlemmer. Heraf arbejder cirka 6.500 i den offentlige administration. Godt 9.000 er ansat på forsknings- og undervisningsinstitutioner og omkring 6.500 er privatansatte.

Cirka 65 procent af DM's medlemmer er i arbejde, cirka 25 procent er studerende, cirka 5 procent er ledige og 5 procent er pensionister eller passive medlemmer.[Kilde mangler]

Foreningens formand er Ingrid Stage, som i 2000 afløste Per Clausen på posten.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Historie, Dansk Magisterforening, set på dm.dk d. 17. august 2015
  2. ^ Tallet stammer fra DM's medlemssystem og udgør det samlede medlemstal, mens tallet fra Danmarks Statistik i den tidligere version kun dækker erhvervsaktive medlemmer. Juni 2014
Dansk Stub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation