Meta Louise Foldager

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Autobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Meta Louise Foldager Sørensen, dansk filmproducer

Meta Louise Foldager Sørensen (født 16. oktober 1974) er en dansk filmproducer og CEO for Meta Film, som hun stiftede i 2010 og CEO i SAM Productions som hun stiftede i 2014.

Bag sig har hun en lang karriere, hvor hun har stået i spidsen for nogle af dansk films største film- og tv-produktioner, og har således arbejdet sammen med instruktørerne Lars von Trier, Nikolaj Arcel, Pernille Fischer Christensen, Omar Shargawi, Morten Hartz Kaplers, Heidi Maria Faisst, Mikkel Munch-Fals, Samanou Ahlstrøm, Kasper Barfoed, Bo Mikkelsen, Fenar Ahmad og Per Fly.

Hun har deltaget i adskillige internationale festivaler, herunder Cannes, Berlin, San Sebastian, Rotterdam, Karlovy Vary, Locarno, Toronto og Göteborg og hendes film har vundet priser i både ind- og udland.

I 2004 blev hun tildelt Natsværmerprisen som lovende nyt talent.

Meta Louise Foldager Sørensen er uddannet cand. mag. i filmvidenskab fra Københavns Universitet i 1998.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi