Mia Wagner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mia Wagner
Mia Wagner koncerndirektør Freeway.jpg
Mia Wagner. Foto: Trine Willer
Personlig information
Født Mia Therese Wagner Rediger på Wikidata
25. december 1977 (43 år)
Viborg
Bopæl Vedbæk
Forældre Morten L. Wagner og Charlotte Wagner
Søskende Morten Wagner Rediger på Wikidata
Børn To døtre
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Overlund Skole,
Københavns Universitet (1998-2003) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse CO-founder, investor
Deltog i Løvens Hule (fra 2019) Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Nordic Female Founders ApS
Kendt for Løvens Hule
Eksterne henvisninger
https://nordicfemalefounders.dk/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mia Therese Wagner (født 25. december 1977 i Viborg) er en dansk forretningskvinde. Hun er medstifter af virksomheden Nordic Female Founders[1], som arbejder for større diversitet i det danske iværksætteri.[2] Hun er tidligere administrerende direktør for Freeway-koncernen, som investerer i iværksætteri. Koncernen er ejet af Mia Wagners far Morten L. Wagner og bror Morten O. Wagner.[3] Sidstnævnte grundlagde i 1998 online kæresteportalen dating.dk, der i dag stadigvæk er en del af Freeway-koncernen.[4] Der er mere end 20 hovedsageligt webbaserede virksomheder i Freeway.

Opvækst og uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Mia Wagner blev født i 1977 og voksede op i Viborg som datter af advokaten Morten L. Wagner og Charlotte Wagner. Hun har tre søskende, herunder iværksætteren Morten O. Wagner.[5]

Hun gik på Overlund Skole i det østlige Viborg. Derefter tog hun en 2-årig HF på Viborg Amtsgymnasium. Mia Wagner drømte som barn og ung om at blive retsmediciner[3] og begyndte at læse medicin på Odense Universitet som 18-årig, men skiftede spor og uddannede sig til jurist ved Københavns Universitet. Hun har desuden en uddannelse i konflikthåndtering.

Erhvervskarriere[redigér | redigér wikikode]

Mia Wagner begyndte som advokatfuldmægtig i sin fars advokatfirma Wagner Advokater i 2003, og i 2008 blev hun partner og direktør i virksomheden.[5] I 2017 lukkede advokatfirmaet, og Mia Wagner blev direktør for Freeway-koncernen, som Wagner-familien samtidig overtog det fulde ejerskab af.[6] Hun har endvidere en række bestyrelsesposter.[7] I 2020 startede Mia Wagner i samarbejde med Anne Stampe Olesen virksomheden Nordic Female Founders.[8]

Løvens Hule[redigér | redigér wikikode]

Siden efteråret 2018 har Mia Wagner været investor i tv-programmet Løvens Hule, der sendes på DR 1.[9] Hun var i sin første sæson, der blev sendt i vinteren og foråret 2019, eneste kvindelige investor. De øvrige "løver" var Christian Stadil, Jesper Buch, Peter Warnøe og Jan Dal Lehrmann, hvoraf de to sidstnævnte var debutanter.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]