Michèle Bellaiche

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Michèle Bellaiche
Født Michèle Bellaiche
22. maj 1972 (50 år)
Taastrup, Danmark
Børn Josephine og Philip
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist, tv-vært
Aktive år 1997 – nu
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michèle Bellaiche (født 22. maj 1972 opvokset i Taastrup) er en dansk journalist og tv-vært, der siden 1998 har været tilknyttet TV 2.

Hun er uddannet i litteraturvidenskab og Formidling fra Københavns Universitet og har læst kultur- og samfundsvidenskab på Sorbonne Universitet i Paris.

Bellaiche debuterede i 1997 som tv-vært på TV3-programmet Go morgen men har siden 1998 været tilknyttet TV 2. Først som vært på TV 2 Nyhederne, senere på Station 2. Siden 2006 har hun været tilknyttet Nordisk Film TV, hvor hun har været fast vært på Go' Aften Danmark (fra 2006-2018) og på Go’morgen Danmark (2018- dd). Hun har derudover været vært på programserien Klamphuggerne og lavet dokumentarprogrammerne “Når hjernen svigter” og “Ravsøstrene”. Hun har talrige gange været nomineret til årets bedste vært og i 2010 og 2013 vandt hun Billed-bladets læserpris som bedste kvindelige tv-vært. Hun er en flittigt benyttet konferencier, moderator og foredragsholder. Hun har trænet mange af landets bedste TV-værter i performance og interviewteknik og turnerer desuden rundt på landets kulturscener med sit eget talkshow “Michèle - LIVE”

Hun er datter af en fransk far og en dansk mor, og har undervist i fransk på aftenskoler. Hun har to børn, Josephine og Philip, og er bosat i Solrød Strand.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


FjernsynSpire
Denne artikel om en tv-personlighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi