Morten Bruun

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Morten Bruun
Personlig information
Fulde navn Morten Bruun
Født 28. juni 1965 (55 år)
Danmark Aabenraa, Danmark
Position Forsvar
Midtbane
Klubinformation
Nuværende
Stoppet
Seniorkarriere*
År Hold Kampe (Mål)
1988-2001 Silkeborg IF 424 (35)
Landshold
1990-1992 Danmark 11 (0)
Træner for
2001-2002 Silkeborg IF
2005-2006 SønderjyskE
* Seniorklubkampe og -mål tælles kun for den hjemlige liga.

† Kampe (mål).

Morten Bruun (født 28. juni 1965 i Aabenraa) er en tidligere dansk fodboldspiller og nuværende fodboldkommentator, som i dag er ansat som kommentator og medstudievært. Han er også kommentator i Superligaen for SBS Discovery.

Han var kendt som "Mr. Silkeborg" for sin lange karriere i Silkeborg IF. Han kom til klubben i 1988 og var anfører, indtil han stoppede sin karriere i 2001.

Trænerkarriere[redigér | redigér wikikode]

Silkeborg IF[redigér | redigér wikikode]

I oktober 2001 fyrede Silkeborg IF deres træner Benny Johansen, hvorefter Bruun overtog cheftrænerposten.[1] Han stod i spidsen for Silkeborg IF resten af sæsonen og var med til at redde klubben fra nedrykning til 1. division. I 2002 blev han afløst som cheftræner af Viggo Jensen og tiltrådte i stedet i stillingen som pressechef for klubben.[2]

SønderjyskE[redigér | redigér wikikode]

I september 2005 blev Morten Bruun udpeget til ny cheftræner i SønderjyskE, en stilling han dog kun havde i 8 måneder, da han blev fyret pga. uoverensstemmelser med spillertruppen. En spillertrup, der i høj grad udviste manglende tillid til Bruun. [3]

Efter fodbold[redigér | redigér wikikode]

Sideløbende med fodbolden uddannede han sig til journalist og fortsatte som pressechef i Silkeborg IF efter karrierestoppet. Senere overtog han stillingen som klubbens pressechef – en stilling, han fratrådte i juni 2005 efter at have takket nej til klubbens direktørpost for i stedet at blive kommentator på Kanal 5 og 6'eren[4].

Han har også fungeret som fast ekspertkommentator hos DR-sporten. Desuden arbejde han som fodboldtræner/rådgiver på Idrætshøjskolen Århus.

Morten Bruun udgav i 2002 bogen På banen, hvor han fortæller om udviklingen i dansk fodbold med udgangspunkt i sin egen karriere.

I 2019 udgav han bogen Matchday om engelske fodboldstadions med udgangspunkt i egne oplevelser som kommentator.[5]

Titler[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]