My Little Pony: Venskab er ren magi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgOprydning
Denne artikel trænger til en oprydning for at opnå en højere standard. Du kan hjælpe Wikipedia med at forbedre den.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
My Little Pony: Venskab er ren magi
Information
Originaltitel My Little Pony: Friendship Is Magic
Genre Adventure
Komedie
Fantasy
Skabt af Lauren Faust
Medvirkende Tara Strong
Ashleigh Ball
Andrea Libman
Tabitha St. Germain
Cathy Weseluck
Nicole Oliver
Michelle Creber
Madeleine Peters
Claire Corlett
Spilletid 22 minutter
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 9
Antal afsnit 222
Produktion
Produktionsselskab DHX Media
Hasbro Studios
Top Draw Animation[1]
Produktionsland USA
Canada
Filippinerne[1]
Producent Sarah Wall
Produktionsleder Lauren Faust
Chris Bartleman
Blair Peters
Kirsten Newlands
Beth Stevenson
Stephen Davis
Teknisk information
Billedformat 16:9 widescreen, 1080i (HD)
4:3 letterboxed, 480i (SD)
Lydformat 2.0 Stereo
5.1 surround
Udsendt
Oprindelig kanal The Hub
Kanal Danmark Boomerang
Nickelodeon
Oprindelig sendt 10. oktober 2010 - 12. oktober 2019
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Daniel Ingram
William Kevin Anderson
Åbningstema Friendship is Magic af Daniel Ingram og Rebecca Shoichet
Kronologi og andet
Tidligere serie
My Little Pony Tales
Efterfølges af

My Little Pony: Venskab er ren magi (på engelsk My Little Pony: Friendship Is Magic) er en amerikansk-canadisk-filippinsk tegnefilmserie bygget på det populære legetøj fra Hasbro og er den 4. Generation af My Little Pony der har kørt på TV i 2011.

Animatoren Lauren Faust som blandt andet har været med til at lave serier som Powerpuff Pigerne og Fosters hjem for fantasivenner var ansvarlig for designet og stilen i MLP:FiM. Serien startede med at køre den 10. Oktober 2010 på den Amerikanske Kanal "The Hub" og sluttede sin første sæson af den 6. Maj 2011. Serien fik stor succes og den 2. sæson havde premiere den 17. September.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I serien følger man enhjørningen "Twilight Sparkle" som er en ung Pony der studerer Magi og er lærling af Prinsesse Celestia, der er regent over landet Equestria. Twilight har som opgave fra Celestia fået at vide, at hun skal ud at finde sig nogle venner og bliver sendt til Ponyville, hvor hun møder resten af Pony figurerne. Episoderne er for det meste opdelt i korte små historier, der ofte har en eller flere af Ponierne i fokus og ofte slutter de af med at "Twilight" har lært en morale/lektie som hun skriver tilbage til Celestia om, en såkaldt Venskabsrapport (Friendship Report).

Elements of harmony Er de 6 elementer som der bruges til at skabe harmoni når/hvis en fjende truer landet Equestria. Man hører først om dem i den første episode, og i episode 2 skal Twilight og hendes venner, finde elementerne, for at besejrer Nightmare moon. I episode 2 finder man ud af at Twilight og hendes venner repræsenterer elementerne.

 • Twilight Sparkle repræsenterer Magi da hun har en stor kendskab til magi, som kun bliver større med tiden.
 • Applejack repræsenterer Ærlighed da hun altid er ærlig overfor alle.
 • Rainbow Dash repræsenterer Loyalitet da hun er loyal over for sine venner, og aldrig ville svigte dem.
 • Fluttershy repræsenterer Venlighed fordi hun altid er venlig overfor alle, dyr eller ponyer.
 • Pinkie Pie repræsenterer Latter da hun smiler/griner overfor det som skræmmer hende og ville gøre alt hvad der skal til for at få andre til at grine.
 • Rarity repræsenterer Generøsitet hun er for det meste generøs og sød, men der er gange hvor man kan se det modsatte.

Figurer[redigér | redigér wikikode]

 • Twilight Sparkel

Er lidt en bog orm. Hendes mor hedder Tviligt velvet og en bror shining armor og hun bliver prinsesse i slutningen af sæson 3.

 • Pinkamena Diane Pie (aka Pinkie Pie), er den første pony, der bliver introduceret – næst efter Twilight Sparkle. Hun har en meget hyperaktiv og glad personlighed. Udover det elsker hun at feste og har meget svært ved at holde mund. Pinkie Pie er en lyserød Jord Pony med krøllet, pink man og hale. Hendes Cutie Mark forestiller tre balloner. Pinkie Pie har en babyalligator ved navn Gummy. Originalt skulle hun har været en hvid pegasus med gul man, og hendes navn skulle være Suprise.
 • Applejack er en typisk country girl, der arbejder på familiens æblefarm. Hun er en orange Jord Pony med lys man og hale og en cowboyhat. Hendes Cutie Mark forestiller tre æbler. Apple Jack er lidt drenget og har af og til svært ved at enes med den meget feminine. Hun bliver også kaldt AJ. Rarity. Hun har to søskende – lillesøsteren Applebloom og storebroderen Big Macintosh. Apple Jack har hunden Winona.
 • Rainbow Dash er en pegasus. Hun elsker at flyve, er lidt af en fartdjævel og meget konkurrencebevidst. Hun er altid på farten og er klart den mest drengede af hovedpersonerne. Hun har dog tendens til at være meget arrogant og overlegen. Hendes største drøm er at være med i pegasus-flyveeliteholdet The Wonderbolts. Hun har blå pels, regnbuefarvet man og hale. Hendes Cutie Mark forestiller en sky med et regnbuefarvet lyn, som hun fik, da hun lavede den legendariske Sonic Rainboom for første gang. Hun får i sæson 2 en skildpadde ved navn Tank.
 • Fluttershy er en meget stille og genert pegasus. Hun er meget beskeden og holder sig i skyggen. Hun har en evne til at snakke med dyr i skoven, hvilket hun for det meste laver i serien – og hvor hun også bor i et stort træ. På trods af, at hun er en pegasus og har vinger, bryder hun sig ikke så meget om at flyve ligesom Rainbow Dash og holder sig helst på jorden. Fluttershy er en gul pegasus med lyserød man og hale, og hendes Cutie Mark forestiller tre lyserøde sommerfugle. Originalt skulle hun har været en Jord Pony ved navn Posey. Fluttershy har en kanin ved navn Angel, som er meget kræsen.
 • Rarity er en meget modebevidst enhjørning, der arbejder i sit eget skrædderi. Hun har en tendens til at være snobbet og overfladisk, men har hjertet på rette sted. Da hun er en enhjørning, har hun magiske kræfter, som hun bruger til at sy tøj i sit skrædderi. Hun bor sammen med lillesøsteren Sweetie Bell. Hun har desuden en hvid perserkat ved navn Opalescence (oftest kaldet Opal). Rarity har hvid pels, slangekrøllet lilla man og hale, og hendes Cutie Mark forestiller tre blå ædelsten, da hun har et talent for at finde ædelsten.
 • Spike er Twilights hjælper. Han er en babydrage, som Twilight selv hjalp med at udklække fra sit æg under en optagelsesprøve på magiskolen i Canterlot. Han holder styr på alle Twilights bøger og sørger for, at der er orden i sagerne. Han er forelsket i Rarity, og det er de fleste ponyer godt klar over. Han er også ansvarlig for at sende Twilights beskeder tilbage til Prinsesse Celestia.

Mindre figurer[redigér | redigér wikikode]

 • Scootaloo en orange pony med lilla man, som også er en del af 'the Cutie Mark Crusaders'. Man ved intet om hendes forældre, og derfor har været rygter om, at hun var Rainbow Dash's søster, men senere viser det sig at hun blot er Rainbow's mest dedikerede fan. Hun er en pegasus, men kan dog ikke flyve helt endnu. Til gengæld er hun meget dygtig til at køre på løbehjul, da hun får fremdrift af sine vinger når hun kører på det.
 • Apple Bloom er lillesøster til Apple Jack og medlem af The Cutie Mark Crusaders, hvor de tre venner – foruden Applebloom, Sweetie Bell og Scootaloo – prøver at finde ud af hvad deres særlige "Cutie Mark" er. Et Cutie Mark er et lille mærke, alle ponyer får på bagen, når de finder ud af hvad deres specielle talent er. Hun er en Jord Pony som sin søster. Apple Bloom er en gul pony med en Mørke pink man og hale, og hun har altid en stor, lyserød sløjfe i manen.
 • Sweetie Belle er Raritys lillesøster. Hun er med i mange afsnit som en del af gruppen The Cutie Mark Crusaders sammen med Apple Bloom og Scootaloo. Hun er en enhjørning, lige som sin storesøster. Sweetie Belle har hvid pels med krøllet, lyserød, lilla og hvid man.
 • Zecora er en mystisk zebra, der bor ude i skoven og oftest ses i gang med afrikansk inspireret voodoo og andre ting. Hun har en hanekam og går med mange tunge guldsmykker. Desuden adskiller hendes øjne sig fra de andre ponyer. Før Twilight Sparkle kom til Ponyville var de andre ponyer i byen meget bange for Zecora, der bor dybt inde i Everfree Skoven i et træ.
 • Derpy er en statist. Hun er en meget populær figur, da hun originalt bare optrådte som en baggrundsfigur. Hvad der gjorde hende speciel var, at animatorerne havde overset, at hendes ene øje sad skævt i forhold til det andet. Den lille fejl lagde seere hurtigt mærke til og gav ponyen kælenavnet Derpy Hooves. Siden da har animatorerne valgt at beholde hendes skæve øjne og gjort det til en fast del af Derpy. Hun optræder fra tid til anden i løbet af serien. Hun havde en officiel talende rolle i "The Last Roundup". Hendes stemmelægger er Tabitha St. Germain. Hun går også under navnet "Ditzy Doo"
 • Prinsesse Luna/Nightmare Moon er søster til Prinsesse Celestia. Luna var ansvarlig for Månen, mens søsteren Celestia styrede Solen. En nat ville Luna dog ikke lade månen gå ned, hvilket til sidst endte i, at hun blev forvist og indespærret i månen i 1000 år. Da hun vendte tilbage var det som Nightmare Moon hvor hun igen ville have natten til at vare evigt. Efter hun blev besejret af Twilight Sparkle og hendes venner ved hjælp af The Elements of Harmony, blev hun forvandlet til Luna igen og undskyldte til Celestia og vendte hjem sammen med hende for igen at sørge for at månen stod op og ned. Hun havde dog ikke nogle andre fremtrædende roller i løbet af sæson 1, men dukker op igen i en tidlig episode af sæson 2.
 • Princes Celestia

Hun er søster til Luna og er mentor for Twilight. Hun står får at få solen op.7

Stemmer[redigér | redigér wikikode]

Hovedstemmeskuespillere på engelsk
Tara Strong Ashleigh Ball Andrea Libman Tabitha St. Germain Cathy Weseluck Nicole Oliver Michelle Creber Madeleine Peters Claire Corlett
Tara Strong Ashleigh Ball Andrea Libman Tabitha St. Germain Cathy Weseluck Nicole Oliver Michelle Creber Madeleine Peters Claire Corlett
Twilight Sparkle Applejack, Rainbow Dash, andre Pinkie Pie, Fluttershy, andre Rarity, Princess Luna, Granny Smith, andre Spike, Mayor Mare, others Princess Celestia, Cheerilee, andre Apple Bloom, Sweetie Belle (sangstemme, sæsons 1–3) Scootaloo Sweetie Belle

Danske stemmer[redigér | redigér wikikode]

Episoder[redigér | redigér wikikode]

Serien startede på dansk tv på kanalen Boomerang den 26. September 2011, og den er blevet vist i USA, Canada og Storbritannien. Første sæson startede d. 10. oktober 2010 i USA med episoden Mare In The Moon og sluttede d. 6. maj 2011 med episoden "The Best Night Ever". Der er 26 episoder i både i sæson 1 og sæson 2.

Der er udgivet legetøj i Danmark med ponyer fra serien som f.eks en stor Prinsesse Celestia figur der kan tale dansk. Denne figur var dog svag lyserød i stedet for figurens hvide farve. Der er også en stor Sweetie Belle figur der kan tale dansk. Selvom der i øjeblikket ikke er nogle planer om at vise serien på dansk TV kan man dog købe et legetøj med Twilight Sparkle ponien hvor der følger en DVD med, med dansk tale med. DVDen inkluderer episoden "BilletBalladen".

Sæson Episoder Original sendetid Sæson-DVD udgivelsesdato
Sæsonpremiere Sæsonfinale Region 1 Region 2 Region 4
1 26 10. oktober, 2010 6. maj, 2011 4. december, 2012 TBA TBA
2 26 17. september, 2011 21. april, 2012 14. maj, 2013 TBA TBA
3 13 10. november, 2012 16. februar, 2013 4. februar, 2014 TBA TBA
4 26 23. november, 2013 10. maj, 2014 TBA TBA TBA
5[2][3] 26 4. april, 2015 28. November, 2015 TBA TBA TBA
6 26 26. marts, 2016 22. oktober, 2016 TBA TBA TBA
7 26 15. april, 2017 28. oktober, 2017 TBA TBA TBA
8 26 24. marts, 2018 13. oktober, 2018 TBA TBA TBA
9 26 6. april, 2019 12. oktober 2019 TBA TBA TBA

Popularitet[redigér | redigér wikikode]

Popularitetens oprindelse stammer originalt fra internet boardet 4chan.org, hvor forum sektionen for tegneserier (/co/) tidligt i 2011 begyndte at blive oversvømmet med "Pony Tråde" hvor folk postede screenshots fra serien og diskuterede showet.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ a b http://www.topdrawanimation.com/our-work
 2. ^ "Q&A with Hasbro's Stephen Davis". Worldscreen. 10. januar 2014. Hentet 9. juni 2014. (abonnement påkrævet (hjælp)). 
 3. ^ Seikaly, Andrea (7. maj 2014). "'My Little Pony Friendship is Magic' to Return for Fifth Season". Variety. Hentet 9. juni 2014. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]