Puk Scharbau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Puk Scharbau
Personlig information
Født 6. maj 1969 (54 år)
Søborg, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Kommunikationskonsulent, Rådgiver, Skuespiller
Aktive år 1993-nu
Roller Lise Nørgaard i Kun en pige
Bodilpriser
Bedste kvindelige hovedrolle (1996) for Kun en pige
Robertpriser
Årets kvindelige hovedrolle (1996) for Kun en pige

Puk Scharbau (født 6. maj 1969 i Søborg) er en dansk direktør og skuespillerinde.

Scharbau blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1993. Senere har hun taget Master i International business coaching en bachelorgrad i medier og retorik og er certificeret ledelses- og proceskonsulent fra DISPUK.

I somrene 1991-1993 studerede hun den såkaldte Suzuki-metode hos den japanske instruktør Tadashi Suzuki, og blev autoriseret underviser i metoden. Hun debuterede i forestillingen The Medium i Japan i 1993, og fik sin danske debut som Vulva i Efter orgiet på Odense Teater. Siden har hun været freelance med opgaver på bl.a. Husets Teater, Café Teatret, Edison, Betty Nansen Teatret og Nørrebros Teater.

Hun indledte sin filmkarriere i 1995 med hovedrollen i filmatiseringen af Lise Nørgaards erindringer, Kun en pige, hvilket samtidig blev hendes folkelige gennembrud. Rollen gav hende både Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle og en Robert for årets kvindelige hovedrolle.

I 1998 spillede Puk Scharbau med i sci-fi-komedien Skyggen sammen med Lars Bom. I filmen spillede hun rollen som "Miauv." Senere har hun udtalt om rollen: "Der er en lugt af rodet lejlighed og utømt kattebakke over Miauv." [1]

Fra ca 2002 har hun virket som kommunikationsrådgiver og kommunikationskonsulent, og hun er i dag direktør i konsulentfirmaet Wiser Communication.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Spillefilm[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Danske Stemmer[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]