Puk Scharbau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Puk Scharbau
Personlig information
Født 6. maj 1969 (53 år)
Søborg, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Kommunikationskonsulent, Rådgiver, Skuespiller
Aktive år 1993-nu
Roller Lise Nørgaard i Kun en pige
Bodilpriser
Bedste kvindelige hovedrolle (1996) for Kun en pige
Robertpriser
Årets kvindelige hovedrolle (1996) for Kun en pige

Puk Scharbau (født 6. maj 1969 i Søborg) er direktør og skuespiller.

Scharbau blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1993. Senere har hun taget Master i International business coaching en bachelorgrad i medier og retorik og er certificeret ledelses- og proceskonsulent fra DISPUK.

I somrene 1991-1993 studerede hun den såkaldte Suzuki-metode hos den japanske instruktør Tadashi Suzuki, og blev autoriseret underviser i metoden. Hun debuterede i forestillingen The Medium i Japan i 1993, og fik sin danske debut som Vulva i Efter orgiet på Odense Teater. Siden har hun været freelance med opgaver på bl.a. Husets Teater, Café Teatret, Edison, Betty Nansen Teatret og Nørrebros Teater.

Hun indledte sin filmkarriere i 1995 med hovedrollen i filmatiseringen af Lise Nørgaards erindringer, Kun en pige, hvilket samtidig blev hendes folkelige gennembrud. Rollen gav hende både Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle og en Robert for årets kvindelige hovedrolle.

I 1998 spillede Puk Scharbau med i sci-fi-komedien Skyggen sammen med Lars Bom. I filmen spillede hun rollen som "Miauv." Senere har hun udtalt om rollen: "Der er en lugt af rodet lejlighed og utømt kattebakke over Miauv." [1]

Fra ca 2002 har hun virket som kommunikationsrådgiver og kommunikationskonsulent, og hun er i dag direktør i konsulentfirmaet Wiser Communication.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Spillefilm[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Danske Stemmer[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]