Odense Lyrik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Odense Lyrik er en af de få Litteraturfestivaler i Danmark, der alene har poesien som fokus.

Siden 2007 har Odense Lyrik hvert år i marts slået sine folder på Teater 95B [1] i Odense. Hvert år åbner en (ny) litteraturkritiker den 9 dage lange festival med en tale, og hvert år afsluttes med en tale af den odenseanske digter Viggo Madsen. Festivalen arrangeres af digteren Cindy Lynn Brown og medlemmer af den lokale odenseanske forening Fynsværk.

Statens Kunstfond har siden 2007 støttet Odense Lyriks årlige præsentation af etablerede danske digtere og debutanter. Med en bevilling fra den franske ambassade kunne festivalen 2009 byde den franske digter Nathalie Quintaine velkommen. Siden 2010 er hvert år fundet midler til at åbne dørene for det internationale digtersamfund med gæstende forfattere fra Frankrig, Mexico, Cuba, Kroatien, Italien, Tyskland, USA, Finland, Norge, Island, Færøerne, Grønland og Sverige.

Festivalen afholder hvert år en workshop med indhold relateret til poetisk arbejde, som festivalens deltagere kan deltage i. Digteren Vagn Steen afholdt første festivals første workshop, en indvielse af publikum i kasualistisk digtning. Hvert år afholdes tillige et relevant musikalsk indslag; her har så forskellige navne som Peter Laugesen, Christian Dorff, Lone Hørslev, Mads Wæhrens, Einar Már Gudmundsson, Folkegaven, Thorkil Jacobsen, Lasse Thorning & Nicolai Abrahamsen og Suzanne Brøgger m/ Butch Lacy bidraget.

Budgettet er baseret på skiftende bevillinger og svinger derfor fra år til år, og med dét antallet af optrædende: Odense Lyrik har den filosofi, at alle optrædende skal honoreres for deres optræden og arbejdet, der er gået forud. Alle optrædende modtager derfor samme beløb, dvs. det nationale standardhonorar for digtoplæsning, som gennem mange år har ligget på 4000 kr.

Festivalen har bl.a til formål at bringe poesien til provinsen. 2015 og 2016 præsenteredes temaer, der tog udgangspunkt i store bebyggelsesmæssige forandringer i Odense [2]

Danske og udenlandske digtere, som Odense Lyrik har budt velkommen:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]