Ole Kibsgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ole Kibsgaard
Information
Født 9. februar 1966 (57 år)
Østerbro, Danmark Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Far Palle Kibsgaard Rediger på Wikidata
Genre Pop, rock
Beskæftigelse Musiker
Producer
Medlem af Shu-bi-dua Rediger på Wikidata
Aktive år 1991 - nu
Associeret med Shu-Bi-Dua
Instrumenter
Guitar
Eksterne henvisninger
Ole Kibsgaards hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Ole Kibsgaard (født 9. februar 1966) er en dansk musiker og producer. Han har samarbejdet med en lang række musikere og har været medlem af Shu-Bi-Dua siden 1997 frem til gruppens opløsning i 2011. Han har også deltaget i børneprogrammet Kaj og Andrea.

Uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Ole Kibsgaard blev musiksproglig student fra Sankt Annæ Gymnasium i 1985 og blev senere uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i 1991 og har siden 1995 været docent ved Rytmisk Musikkonservatorium og har endvidere undervist på Vestjysk Musikkonservatorium.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Fra 1997-2009 medvirkede han i børneprogrammet Kaj og AndreaDR1, hvor han var dukkernes hyggeonkel. Med guitar akkompagnerede han dem i forskellige sange, og var med i deres lege.

I 1997 blev han medlem i den dansk popgruppe Shu-bi-dua, hvor han overtog Michael Hardingers plads. Han var med i gruppen frem til den blev opløst i 2011, og medvirkede på to studiealbums; Shu-bi-dua 17 (2000) og Shu-bi-dua 18 (2005).

Kibsgaard har bl.a. spillet og indspillet med følgende bands og solister: Kaya Brüel, Peaches & Bobo, Bamboo Brothers, Morten Remar, Sissel Kyrkjebø, Trine Rein, Eva Madsen, Rockers by Choice, Sound of Seduction, Majbritte Ulrikkeholm, You Know Who, Lars Muhl, Aqua, Brødrene Olsen, Michael Learns to Rock, Daniel, Bobo Moreno, Al Agami, Stig Kreutzfeldt, Infernal, Det Brune Punktum, Søren Sko, DR UnderholdningsOrkestret og DR SymfoniOrkestret, Sønderjyllands Symfoniorkester, Søs Fenger, Chris Minh Doky, Malene Mortensen, Katrine Madsen, Alberte, Lis Sørensen, Martin Brygmann, Nabiha, mm.

I flere sammenhænge har Kibsgaard fungeret som arrangør og kapelmester i forbindelse med diverse shows på bl.a. Det Kongelige Teater, Operaen og DR's koncertsal. Kibsgaard har desuden medvirket som studiemusiker medvirket på mere end 300 plader og Cd'er.[kilde mangler] Har udgivet to Cd'er i eget navn (I'll be around og Drengen der dagdrømte) og CD med Kaya Brüel og CD med Palle Kibsgaard. Derudover har han udgivet tre undervisnings DVD'er på forlaget Artpeople.

Kibsgaard driver studiet Workmens Hut der producerer musik, reklamer og filmmusik.

I 2001 deltog Kibsgaard i Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Et øje på dig" sammen med sangerinden Sanne Graulund. De havde komponeret sangen sammen, men kom ikke engang i top 5.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Kibsgaard bor i København, er gift og har tre børn og ejede tidligere cafeen "Øens Perle" på Amager. Han er søn af operasangeren Palle Kibsgaard.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Solo[redigér | rediger kildetekst]

  • Lær at spille guitar med Ole Kibsgaard (dvd, 2003)
  • I'll be around (2004)
  • Lær at spille mere guitar med Ole Kibsgaard (dvd, 2006)
  • Drengen der dagdrømte (2008)
  • Lær at spille bas med Ole Kibsgaard (dvd, 2010)
  • Mig og Maggiduddi (sammen med sin far, Palle Kibsgaard) (2011)

Med Shu-bi-dua[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: Shu-bi-duas diskografi

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]