Spring til indhold

Kim Daugaard (musiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kim Daugaard
Information
Født9. februar 1951 (73 år) Rediger på Wikidata
StatsborgerDanmark Rediger på Wikidata
BørnKasper Daugaard Rediger på Wikidata
SprogDansk Rediger på Wikidata
BeskæftigelseMusiker Rediger på Wikidata
Medlem afHardinger Band, Los Valentinos, Shu-bi-dua Rediger på Wikidata
Associeret medThe Boomerangs, Shu-bi-dua, Los Valentinos, Hardinger Band, Palles Nosser, Aorta, Nation Wide Band, Halberg/Larsen, Nissen/Fjeldsted
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Kim Daugaard (født 9. februar 1951Frederiksberg) er en dansk bassist. Han var med i poprockgruppen Shu-bi-dua fra 1977 til bandets opløsning i 2011. Siden er han kendt for sin medvirken i Hardinger Band.

Opvækst og tidlig karriere[redigér | rediger kildetekst]

Har en storesøster ved navn Marianne, der er 4 år ældre. Han startede på Ny Holte Skole,[1] men kom senere på Herlufsholm Kostskole. Han blev student fra Holte Gymnasium i 1971 og læste derefter medicin i 4 år og brugte 8 år på at læse til tandlæge.[1] Han blev cand. stip.Københavns Tandlægeskole, kir. afd. i 1989.[1]

Begge forældrene spillede musik, og Daugaard startede som 9-årig med at spille mandolin, og både han og søsteren blev også sendt til klaverundervisning, men der gik ikke længe, før det i stedet var guitaren, der tiltrak sig Daugaards opmærksomhed, og sammen med vennen Alan dannede han bandet The Plectors. Som 19-20 årig tog han bassen til sig efter at have oplevet Niels-Henning Ørsted Pedersen spille.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Før tiden i Shu-bi-dua, spillede Kim bl.a. med i The Boomerangs i 3 år,[2] men har også været en del af Palles Nosser,[3] Aorta,[4] Nation Wide Band,[3] Halberg/Larsen,[4] Nissen/Fjeldsted[4] og Los Valentinos.[4]

Shu-Bi-Dua[redigér | rediger kildetekst]

I 1977 medvirkede han som bassist på Michael Hardingers første Solo LP We Are Brothers. Dette banede vejen for at Daugaard overtog bassen i Shu-Bi-Dua, da bandet senere samme år stod overfor at skulle have ny bassist.

Fra 1977-2011 var Kim en fast bestanddel af Shu-bi-dua, han blev hurtigt kendt for sine meget præcise og melodiøse basgange; men også som den pæne fyr som tiltrak sig masser af kvindelig opmærksomhed.[kilde mangler] Udover at lægge en solid bund i musikken med sin bas, udviste Kim alsidighed i lejlighedsvist at spille en taktfast rytmeguitar, samt at arrangere nogle af de korarrangerementer som sidenhen blev Shu-bi-duas varemærke.[kilde mangler]

Efter Shu-bi-dua[redigér | rediger kildetekst]

Efter at have holdt sig uden for rampelyset i et par år, offentliggjorde Michael Hardingers orkester, Hardinger Band, i 2013 at Daugaard var kommet med i gruppen som erstatning for sin egen søn Kasper Daugaard, der var gået ud for at være med i bandet Lukas Graham.

Sideløbende aktiviteter[redigér | rediger kildetekst]

Udover at have medvirket i Shu-bi-dua, har han ligeledes medvirket som studiemusiker i et hav af øvrige danske produktioner med bl.a. Alberte, Stig Kreutzfeldt, Tommy Seebach, News, Kasper Winding, Laban m.fl. samt som livemusiker i adskillige sammenhænge; bl.a. for DR og TV 2.

I dag arbejder Daugaard på deltid som specialtandlæge i København.[1]

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Kim fik sammen med Elsebeth Drachmann sønnen Kasper Daugaard, der blev født i 1983. I sommeren 2011 blev Kim far for anden gang, da han og kæresten Marlene blev forældre til Elliot.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Shu-bi-dua[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: Shu-bi-duas diskografi

Hardinger Band[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d "Kim Daugaard". Arkiveret fra originalen 18. maj 2015. Hentet 10. maj 2015.
  2. ^ Den danske film database
  3. ^ a b "http://www.shubidua.nu/". Arkiveret fra originalen 18. maj 2015. Hentet 10. maj 2015. {{cite web}}: Ekstern henvisning i |title= (hjælp)
  4. ^ a b c d Kim Daugaard Discography at Discogs

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]