Palle Lykke Ravn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Palle Lykke Ravn
Født 23. februar 1976 (45 år) Rediger på Wikidata
Holstebro, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti Socialdemokratiet Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Danske Handicaporganisationer Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kommunalpolitiker, skuespiller, skribent Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Palle Lykke Ravn (født 23. februar 1976 i Holstebro) dansk forfatter og digter. Byrådsmedlem og Folketingskandidat for Socialdemokratiet. Forretningsudvalgsmedlem for Danske Handicaporganisationer og bestyrelsesmedlem for Danmarks Bløderforening.

Han blev landskendt da han som 16 årig stod frem i forbindelse med i Blødersagen, hvor 91 danske blødere blev påført HIV-smitte gennem deres livsvigtige blødermedicin. Palle var kun 8 år gammel da han i 1984 blev påført HIV-smitten. Han stod i 1992, sammen med sin familie, frem i Eleva2ren på TV2 og var efterfølgende meget i medierne som en af hovedpersonerne i fortællingen om Blødersagen.

Palle Lykke Ravn har udgivet en digtsamling ved navn "Digte om livet og kærligheden". Samlingen der består af 142 digte, blev udgivet digitalt i tidsrummet 1997-2000.

April 2010 debuterede han som forfatter med selvbiografien "En dag ad gangen – en historie fra Blødersagen", som han skrev med hjælp fra Hanne Reintoft og Jane Aamund. November 2015 udgav han sin anden bog "Vi er mestrene - FC Midtjyllands Guldfest 2015".

Han blev i marts 2016 valgt som Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Struer-Lemvig Kredsen. Som bestyrelsesmedlem i Danmarks Bløderforening blev han i oktober 2017 valgt som medlem af forretningsudvalget for Danske Handicaporganisationer. Ved kommunalvalget i november 2017 blev Palle Lykke Ravn valgt som Byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Struer Kommune og fungerer som næstformand i byrådsgruppen. Han har tidligere været i Struer Byråd, da han efter kommunalvalget 1997 blev 1. suppleant og senere fast indsuppleret som byrådsmedlem i årene 1998-1999.

Palle Lykke Ravn er også fotograf, og leder FCM Foto, som er et frivilligt fototeam der tager billeder for fodboldklubben FC Midtjylland.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

  • Sagen ifølge Sand (2002)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Palle Lykke Ravn kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.