Palle Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Palle Sørensen
Født Palle Mogens Fogde Sørensen
26. marts 1927(1927-03-26)
Danmark København, Danmark
Død 1. februar 2018 (90 år)
Dødsårsag Alderdom
Bopæl Valby
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Finmekaniker
Kendt for Drab på fire politibetjente
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Palle Mogens Fogde Sørensen (født 26. marts 1927 i København, død 1. februar 2018[1]) var en dansk morder, der den 18. september 1965 dræbte fire politibetjenteAmager. Drabene skete i forbindelse med, at han blev stoppet af patruljevogne på vej hjem fra en indbrudsturné med sin kammerat Norman Lee Bune. Palle Sørensen havde da allerede siddet 11 år i fængsel.

De to indbrudstyve blev først stoppet på Amager Strandvej ud for Kastrup Fort af en politibil fra Tårnby politistation, da de kom kørende i Palle Sørensens hvide Simca Versailles. Palle Sørensen, som havde en pistol i et skulderhylster, dræbte de to betjente i patruljevognen, og Norman Lee Bune stak af. Palle Sørensen fortsatte alene i sin bil og blev i Vermlandsgade indhentet af en politibil fra Københavns politi. De to betjente, som ikke kendte til de tidligere drab, blev ligeledes skudt af Palle Sørensen. To af betjentene var 23 år, én var 24 år, og én var 28 år. I forbindelse med drabene affyrede Palle Sørensen i alt 15 skud, hvoraf de 12 ramte ofrene. Efter en intensiv politieftersøgning meldte Palle Sørensen sig selv til politiet. Han blev anholdt og tilstod drabene i et grundlovsforhør den 21. september 1965, tre dage efter forbrydelsen. Den 18. marts 1966 blev han idømt fængsel på livstid.

Under afsoningen i Nyborg Statsfængsel og de mere end ti års isolationsfængsling i Vridsløselille Statsfængsel anmodede han gentagne gange om benådning. Det blev afslået.

Den 26. maj 1995 blev Palle Sørensen overført til fortsat afsoning i åbent fængsel i Sønder Omme og den 17. marts 1997 udstationeret til kriminalforsorgens Pension Lyng i Stakroge. Den 4. maj 1998 blev han, 71 år gammel og efter at have siddet til afsoning i 32 år, 7 måneder og 15 dage, benådet af justitsminister Frank Jensen.

Straffeloven er senere ændret, så livstidsdomme fremover hvert år skal vurderes efter 12 års afsoning. Palle Sørensens sag indgik i både den offentlige debat og i Folketingets behandling af lovændringen.

Palle Sørensens far Rasmus arbejdede som natbetjent i Nysted.

Sørensen levede som pensionist i Valby ved København, og døde 1. februar 2018.

I populærkulturen[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ TV2: Politimorderen Palle Sørensen er død Hentet 2. februar 2018
  2. ^ "MC Clemens - Psykopat på fri fod - Genius". Genius.com. Hentet 2018-02-02.
  3. ^ https://amtsavisen.dk/alarm112/4-0-til-Palle-henviser-til-mordsag-fra-fortiden/artikel/349105

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Artiklen om Palle Sørensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.