Peter Holst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Peter Holst
Født 17. januar 1936 (85 år) Rediger på Wikidata
Politisk parti Venstre Rediger på Wikidata
Barn Carl Holst Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Lærer, politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted København Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Peter Holst (født 17. januar 1936) er en dansk politiker, der er tidligere medlem af Folketinget og borgmester i Rødding Kommune, valgt for Venstre.

Holst er uddannet lærer og blev i 1960'erne ansat ved Rødding Højskole, hvor han underviste gennem over 25 år.

Hans politiske interesse blev vakt allerede i ungdommen, og han var fra 1964 til 1966 landsformand for Venstres Ungdom. Han blev medlem af kommunalbestyrelsen i Rødding i 1970 og var i første omgang medlem frem til 1977, men blev atter indvalgt i 1985. Han var borgmester fra 1990 til 2001. Efter at have været folketingskandidat ved flere valg, blev han i 1973 medlem af tinget og sad til 1977. Han var fra 1982-1986 desuden medlem af Sønderjyllands Amtsråd.

Peter Holsts søn, Carl Holst, er folketingsmedlem samt forhenværende amtsborgmester, regionsrådsformand i Region Syddanmark og forsvarsminister.

Far og søn, Peter Holst og Carl Holst, har begge efter tur været Venstre Ungdoms formand, og de har begge været medlemmer af Sønderjyllands Amtsråd og været MF. Desuden har far og søn opnået samme uddannelse, som skolelærer.