Peter Sørensen (borgmester)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Peter Sørensen
Borgmester i Horsens Kommune
Nuværende
Overtaget embede
15. maj 2012
Foregående Jan Trøjborg
Personlige detaljer
Født Peter Sønderby Westphal Sørensen
25. september 1966 (55 år)
Horsens
Nationalitet Dansk
Politisk parti Socialdemokratiet
Ægtefælle(r) Karen Laursen
Børn Anne
Julie
Bopæl Egebjerg, Horsens

Peter Sønderby Westphal Sørensen (født 25. september 1966) er en dansk politiker, der er borgmester i Horsens Kommune, valgt for Socialdemokraterne.[1]

Sørensen, der er født og opvokset i Egebjerg, hvor han bor med sin hustru og parrets døtre, har fra 2001 arbejdet som serviceleder på Regionshospitalet Horsens. Han har tidligere været fagligt aktiv, blandt andet som tillidsrepræsentant og næstformand for hovedsamarbejdsudvalgetBrædstrup Sygehus. I 1990'erne var han desuden medlem af bestyrelsen i FOA's lokalafdeling i Horsens.

Peter Sørensen blev efter kommunalvalget 2009 valgt til 2. viceborgmester, og blev derfor fungerende borgmester efter Jan Trøjborgs pludselige død 6. maj 2012. Han var desuden formand for børne- og skoleudvalget. Formelt skal Horsens Byråd godkende ham som ny borgmester på et møde senere i maj 2012.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Peter Sørensen (borgmester) kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.