Peter Schneidermann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Peter Peter
PeterPeter.jpg
Peter Schneidermann alias Peter Peter spiller i 2016 sammen med Lars H.U.G., her til Fed Fredag i Tivoli Friheden i Aarhus
Information
Født Peter Schneidermann
12. august 1960 (61 år)
Bornholm
Bornholm Rediger på Wikidata
Oprindelse København
Beskæftigelse Guitarist
Associeret med Sods, Sort Sol

Peter Schneidermann (født 12. august 1960), bedst kendt som "Peter Peter" fra Sods/Sort Sol, er en dansk guitarist.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Peter Schneidermann er født på Bornholm, men da familien kort efter flyttede til København, blev det her han voksede op. Han var som dreng meget interesseret i film og havde efter sigende ambitioner om at blive enten stuntman eller arbejde i zoologisk have. Som ung havde han også interesse for musik, men kunne ikke selv spille. Til Peters konfirmation fik han en Hagstrøm guitar (som han senere malede lyserød). Guitaren har fulgt ham hele livet, og han har den tatoveret på sin ene overarm, så fra sin konfirmation gik Peter altså over til at spille guitar. Peter gik også til judo, fordi han blev drillet med sin ringe størrelse. Faktisk vandt han Københavnermesterskabet i Baunehøj Hallen. Til judo mødte han Lars Nybo, der spillede trommer og sammen lavede de bandet Space-brain, som senere skiftede navn til Suck. Senere på året, hvor David Bowie gæstede Danmark for første gang, så Peter Steen Jørgensen, og han kunne med det samme se, at Steen var sanger, og sagde til Thomas Risell "ham skal vi have til sanger i vores Band."

Sods[redigér | redigér wikikode]

Thomas Risell og Lars Nybo gik ud af bandet, da de ikke så sig selv som punk-rockere. Peter og Steen havde dog fået blod på tanden og ville noget mere. Hurtigt efter bruddet med Suck dannede Peter og Steen et nyt band, hvor Steens kæreste Camilla havde fået dem udstyret med navnet Sods. Senere hen fik de Knud Odde med, som ikke havde nogen idé om, hvordan man spillede bas, os som kun kom med som vedhæng til sin talentfulde kammerat Tomas Ortved. Herefter begyndte deres gruppe rigtig at blive til noget. Sods udgav LP-pladerne Minutes To Go og Under En Sort Sol.

Sort Sol[redigér | redigér wikikode]

Sods skiftede senere navn til Sort Sol og udvidede med et nyt medlem: Lars top Galia, som sammen med Peter kaldte sig 'the evil twins'. Navneskiftet var også et skift genremæssigt. SODS var et meget thrashet punkband, men da Sort Sol blev dannet, blev genren mere poppet, hvilket Peter ikke brød sig specielt om. Heller ikke deres store hit "Glamourpuss" brød Peter sig om. Han syntes også, at stemningen blev dårligere og besluttede sig derfor for at gå ud af bandet i 1995.

Ekstra[redigér | redigér wikikode]

Peter Peter dannede derefter det mere punk-orienterede band Bleeder, der først i 1995 udsendte singlen Knucklehead på eget plademærke med det betegnende navn I Hate You Records. Bleeder udsendte CD'en Psycho Power i 1997. Her spillede Peter Peter blandt andet sammen med musikere fra bands som Excess Bleeding Heart og Heatfarm. Pladen havde mange specielle tracks, hvoraf især versionen af den gamle Before-klassiker, Sister Culture, samt punknummeret "Jeg skal dø ved Arresø" stak ud. Titelnummeret viste guitaristerne og sangerne Peter Peter og Bjørn Banke folde sig ud i et nummer med klare inspirationer fra David Bowie. Desuden var der også en version af det gamle Osmonds-hit, Crazy Horses. Et typisk Peter Peter-cover. Bleeder lagde musik til Nikolaj Winding Refns kultfilm Pusher. Djang, som Refn kaldes, var en erklæret fan af Peter Peter, og siden skulle han opkalde sin anden film efter Bleeder. Det første Bleeder-band gik i opløsning efter at have haft forskellige konstellationer, blandt andet med sangerinden Charlotte Bagge, kendt fra undergrunden omkring Ungdomshuset fra bandet Squirm. Efterfølgende begyndte Peter Peter at samarbejde med medlemmer fra bandet Düreforsög, og han deltog ligeledes på deres plade Beach (1999), hvor han også optrådte som producer sammen med bandet og Goodiepal (Kristian Vester). Af andre projekter, som Peter har været impliceret i, kan nævnes filmen De Skrigende Halse, samt en lang række splatterfilm. I begyndelsen af det nye årtusinde samlede Peter Peter et nyt Bleeder-projekt, The Bleeder Group, som udsendte albummet Sunrise i 2004, en skive der opsummerede al den genialitet, som Peter Peter har stået for fra de tidligste kassettebånd (PP i knibe, etc.). Blandt numrene på denne temmelig oversete skive var The Men Behind The Moon, It's Just A Game, og I Know You're Going To Love My Sad Song/About People And What They Do. I den oprindelige udgave var der endvidere nogle ekstranumre, blandt andet en endelig version af gudehittet Knucklehead. Denne version af Bleeder-sagaen blev også opløst - efter sigende i skuffelse over at Roskilde Festival løb fra en aftale om at lade The Bleeder Group åbne på Orange Scene, ligesom også pladeselskabet Columbia viste meget lidt stil. De senere år har Peter Peter fortrinsvis arbejdet med filmmusik, men han har for nylig optrådt på Copenhagen Jazz Festival med den gamle Sort Sol-kollega, Thomas Ortved. Peter Peter har udover Nicolas Winding Refns danske film, lavet musik til blandt andet instruktør Ask Hasselbalchs superhelte trilogi Antboy.

Andre bands[redigér | redigér wikikode]

Peter Peter har udover Sods, Sort Sol og Bleeder/The Bleeder Group bl.a. spillet i bandene Martin and the Martians, Tina Talks, Monomania, Pubescent Hysteria, Tapehead, Support, Buoyant Blue m.fl. og har skrevet i punkfanzinet Iklipsx, som han var med til at starte. Han har herudover spillet på plader med bl.a. Tee Vee Pop m.fl. og indspillet, mixet og produceret udgivelser med flere danske undergrundsbands. I 2009 indspillede han det danske band Iceage's debutsingle – et band, der er i 2011 blev udråbt til genoplivere af den danske punk.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Peter Schneidermann kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.