Poul-Henrik Trampe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Poul-Henrik Trampe
Født 20. august 1944Rediger på Wikidata
Død 23. september 1982 (38 år)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist, manuskriptforfatterRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Poul-Henrik Vedel Trampe (født 20. august 1944 i København, død 23. september 1982) var en dansk journalist og forfatter.

Han var søn af professor, dr.med. Poul V. Marcussen og Tove Dagny Marcussen.

Han tog studentereksamen i 1963 og læste efterfølgende i årene 19631969 ved Københavns Universitet, hvor han studerede jura og medicin.

I årene 19701974 var han journalist ved Politiken.

Poul-Henrik Trampe blev gift den 11. juni 1975 med mag.scient.soc. Jette Pio (født 11. juni 1947).

Poul-Henrik Trampe havde som forfatter et bredt virkefelt og skrev blandt andet underholdningsromaner, krimier, børnebøger, revytekster samt musical- og grammofonpladetekster. Han skrev ligedes filmmanuskripterne til de to første film i serien om Familien Gyldenkål (Familien Gyldenkål og Familien Gyldenkål sprænger banken).

I en del (14 i alt) af hans kriminalromaner var politimanden Jørgensen en gennemgående figur, i de første romaner kun som bifigur.

Han medvirkede selv som skuespiller i en birolle i den første film om Familien Gyldenkål. Han var desuden radiovært for DR, og lavede programmet "plader jeg hader". Poul-Henrik Trampe var maniodepressiv.

Under en tur med Oslobåden mod Norge forsvandt han sporløst den 23. september 1982. Hans lig drev senere i land i Kristiansand i Norge.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]