Poul Abrahamsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Poul Abrahamsen
Født 20. august 1924Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse SprinterRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Poul Abrahamsen (født 20. august 1924) var en dansk atlet, medlem af Gullfoss og Københavns IF, og i slutningen af 1940'erne blandt de bedste sprintere i Danmark.

Abrahamsen startede med at blive meldt ind i Sønderbro, der var en lille Amagerklub, men skiftede snart til bedre forhold i Idrætsforeningen Gullfoss, og kom senere til storklubben KIF, hvor han fem gange mellem 1948-1950 blev Danmarksmester i stafet. Han kom også på landsholdet og var med, da det danske stafethold i 1948 satte nationsrekord[1] og for første gang slog Finland.

Abrahamsen, som er jøde og taler jiddisch, var meget engageret i den jødeiske idætsforening Hakoah, hvor han startede som håndboldspiller, og hvor han sad i foreningens bestyrelse og blev leder i håndboldafdelingen. Senere blev han formand for foreningen og var primus motor for De Europæiske Maccabimesterskaber i København i 1974.

Abrahamsen blev 19 år gammel tvunget på flugt under jødeaktionen. Den 1. oktober 1943 flygtede han fra Vedbæk over Øresund til Sverige i en robåd. Efter krigen kom han hjem med Den Danske Brigade og startede i konfektionsbranchen, hvor han senere fik sit eget agentur, Poul A og In Fashion.

Danske mesterskaber[redigér | redigér wikikode]

  • 1Gold medal icon.svg Guld 1950 4 x 100 meter
  • 1Gold medal icon.svg Guld 1950 4 x 400 meter
  • 1Gold medal icon.svg Guld 1949 4 x 100 meter
  • 1Gold medal icon.svg Guld 1949 4 x 400 meter
  • 1Gold medal icon.svg Guld 1948 4 x 100 meter

Personlige rekorder[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Runde år i morgen". Politiken. 19. august 2004. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

AtletikudøverStub
Denne biografi om en dansk atletikudøver er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Poul Abrahamsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.