Prins Henry af Wales

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Prins Henry
Prins Harry i 2008.
Prins af Wales
Fulde navn
Henry Charles Albert David
Hus Huset Windsor
Far Charles, prins af Wales
Mor Diana Spencer
Født 15. september 1984 (33 år)
St. Mary's Hospital, Paddington, London
Religion Anglikansk

Prins Henry af Wales, kendt som Prins Harry (Henry Charles Albert David; født 15. september 1984), er en britisk prins. Han er den yngste søn af Prins Charles af Wales og Prinsesse Diana af Wales og barnebarn til Elizabeth 2. af Storbritannien. Han er nummer fem i arvefølgen til den britiske trone, der via personalunionen Commonwealth udover Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland regerer over 15 lande og oversøiske territorier. Som kongelig har Prins Henry egentlig intet efternavn; dog anvendes Mountbatten-Windsor undertiden som sådan.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Prins Harry blev født den 15. september 1984St. Mary's Hospital i London som den anden og yngste søn af Prins Charles og Prinsesse Diana af Wales. Prins Harrys eneste bror, William var blevet født to år tidligere.

Harry er uddannet fra forskellige skoler i England, bl.a. det prestigefyldte Eton College. Han har i modsætning til sin storebror, Prins William af Wales, en militær karriere som løjtnant i kavaleriregimentet Blues and Royals. Det blev 28. februar 2008 offentligt kendt, at han havde deltaget i kamphandlinger mod Taliban i Afghanistan under et 10 uger langt ophold i Helmand-provinsen. Han fulgte dermed i sin onkel, Prins Andrews, fodspor, idet denne var soldat under Falklandskrigen. Efter at amerikanske Drudge Report havde afsløret Henrys tilstedeværelse i Afghanistan, blev han evakueret til Storbritannien af hensyn til hans egen og hans medsoldaters sikkerhed.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]