Pusle Helmuth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Pusle Helmuth
Personlig information
Fulde navn Pusle Helmuth Darville
Født Luise Charlotte Helmuth
12. august 1962 (55 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Forældre Jeanne Darville og Frits Helmuth
Beskæftigelse Skuespiller, sekretær

Pusle Helmuth (Pusle Helmuth Darville, tidligere Luise Charlotte Helmuth, født den 12. august 1962) er en dansk tidligere barneskuespiller og sekretær. Gift med Søren, med hvem hun har børnene Victoria og Albert. Sønnen Simon har hun fra et tidligere forhold.

Pusle Helmuth er barnebarn af Osvald Helmuth og datter af skuespillerne Frits Helmuth og Jeanne Darville. Hun er også halvsøster til skuespilleren Mikael Helmuth og tante til Kristoffer Helmuth. Hun boede hos sin mor i Lyngby nord for København, debuterede i en alder af kun tre år i filmen Min søsters børn, og var med i de tre efterfølgende film i denne serie. Før den sidste "Min søsters børn" film i 1971 medvirkede hun i filmen "Ta' lidt solskin" med undertitlen "Gårdsangerens unger" fra 1969.

Hun stoppede med skuespillet i de tidlige teenageår og har i sit voksne liv arbejdet som sekretær i Folketinget, stewardesse, receptionist, køkkenmedhjælper, rengøringskone, tjener, bartender og garderobedame.

Pusle skrev i 2004 sin selvbiografi, som var målrettet som en advarsel til nutidens forældre til spirende børnestjerner. Hun skrev i bogen:[hvor?] "Pas godt på dem. De er meget sårbare. For det at være barnestjerne er en voksenrolle."

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • "Tryllesangen" – soundtrack til "Min søsters børn på bryllupsrejse"

Biografi[redigér | redigér wikikode]

  • ”En dag med Pusle” (1969) – biografisk bog om barnestjernen
  • "Pusle" – En personlig historie (2004) ISBN 87-7901-176-4

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Pusle Helmuth kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.