RÚV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Logo

Ríkisútvarpið (RÚV) er Islands statslige radio og fjernsynsstation. RÚV sender et bredt udvalg af programmer til hele Island på tre radiokanaler og en fjernsynskanal. Det blandede program indeholder blandt andet nyheder, sport, kulturprogrammer, underholdning, børneprogrammer og nyheder på islandsk tegnsprog. RÚV finansieres af en kombination af licens og reklameindtægter.[1]

Fjernsyn[redigér | redigér wikikode]

Sjónvarpið (dansk: Fjernsynet) er RÚVs fjernsynskanal som blev etableret i 1966 og sendte første gang 30. september samme år. Kanalen sender hovedsagelig nyheder, sport, kulturprogrammer, børneprogrammer, samt amerikanske og britiske film og underholdningsprogrammer. De to mest kendte programmene er det satiriske Spaugstofan og nyhedsprogrammet Fréttir, íþróttir og veður (Nyheder, sport og vejr). Kanalchef er Bjarni Guðmundsson.

Radio[redigér | redigér wikikode]

RÚV sender på to 24-timers radiokanaler – Rás 1 (Kanal 1) og Rás 2 (Kanal 2).

Rás 1 sender klassisk musik, og de øvrige programmerne drejer sig hovedsagelig om nyheder, sport, vejr, kunst, historie, samt islandsk sprog og litteratur. Kanalen begyndte at sende i 1930.

Rás 2 sender populærmusik, og programmerne drejer seg hovedsagelig om nyheder, vejr og musikkprogrammer om rock og pop. Kanalen startede i 1983, og er den mest hørte radiokanal på Island.

I tillæg har RÚV musikkanalen Róndo, der udelukkende sender klassisk musik og jazz.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]