Ricco Wichmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ricco Wichmann er en dansk journalist, manuskriptforfatter og Partner og Kreativ direktør i produktionsselskabet Pineapple Entertainment som han etablerede i 2013 sammen med Anders Breinholt i samarbejde med Nordisk Film TV. Pineapple Entertainment står blandt andre programmer bag Natholdet, Monte Carlo på DR3, Mormor På Mandejagt, Diamantfamilien, Kørelærerne og Breinholt & Venner samt Zulu Awards i årene 2019 (med Pilou Asbæk som vært) og 2020 (med Dar Salim som vært).

Wichmann har i en årrække arbejdet på Zulu Comedy Galla og står blandt andet - sammen med Pharfar, Pilfinger og Nikolaj Lie Kaas - bag hittet "Fugt i Fundamentet" med Nik & Ras.

Ricco Wichmann blev student fra Høje-Taastrup Gymnasium i 1993 og er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 2001.

Han har medvirket i flere af Jan Gintbergs tv-programmer, bl.a. Gintbergs Store Aften, som TV2 Zulu sendte i 2005, og han har været radiovært på TV 2 Radio, hvor han lagde navn og stemme til radioprogrammet Wichmann og Bonuseffekten og var vært med Casper Christensen på “Kongen Af Danmark”.

Wichmann lavede i 1990'erne radio på Radio FTF som sendte på samme frekvens som The Voice i København.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Ricco Wichmann kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.