Super low frequency

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra SLF)
Spring til navigation Spring til søgning

SLF er en forkortelse fra engelsk Super Low Frequency. SLF er radiobølger i frekvensintervallet (fra men ikke med) 30 Hz – 300 Hz, der har følgende korresponderende bølgelængdeinterval i vakuum (fra men ikke med) 10.000 km - 1.000 km.

(En anden konfliktende definition, som omfatter dette frekvensinterval er Extremely Low Frequency (ELF), der i nogle sammenhænge henfører til alle frekvenser op til 300 Hertz.)

Dette frekvensinterval omfatter elnettets AC frekvenser (50 Hertz (fx EU) and 60 Hertz (fx USA)).

Grundet den ekstreme vanskelighed med at bygge radiosendere, som genererer så lange radiobølger, bliver frekvenser i dette interval kun anvendt i få menneskefremstillede systemer. Radiokommunikation i SLF-området er meget langsom. Derfor benyttes dette spektrum udelukkende til kommunikation, hvor der ikke er andre muligheder. SLF er i stand til at trænge flere hundrede meter ned i saltvand.

USA's flåde brugte SLF til kommunikation med neddykkede undervandsbåde. Det Russiske og Indiske militær har også bygget store radiosendere, som anvender SLF til at kommunikere med deres ubåde.[1][2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Teknik og teknologiSpire
Denne artikel om teknik eller teknologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.