Sankt Nikolaj Skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sankt Nikolaj Skole
Generelle informationer
Type Fri grundskole
Sted Danmark Esbjerg, Danmark
Grundlagt 1905 Rediger på Wikidata
Indviet 22. august 1905; 118 år siden (1905-08-22)
Leder Jørgen Stefan Jensen
Eksterne henvisninger
www.sktnikolaj.dk
CVR-nummer 36563613 Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Sankt Nikolaj Skole, Esbjerg

Sankt Nikolaj Skole er en katolsk privatskole på Kirkegade i Esbjerg, hvis fundament og virke bygger på det katolsk-kristne livs- og menneskesyn. Skolen består af børnehaveklasse til og med 10. klassetrin med i alt cirka 250 elever og cirka 27 lærere inklusiv andet personale. Skolens kendetegn illustrerer det kristne symbol korset. Kun en mindre del af skolens elever er i dag katolikker. Skolen ligger ved siden af Sankt Nikolaj Kirke på hjørnet af Kirkegade og Nygårdsvej.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den 29. august 1903 blev grundstenen til Sankt Joseph Hospital i Esbjerg lagt af Sankt Joseph Søstrene, som indviede hopitalet den 1. september 1904. Siden hen fandt den katolske nonneorden det naturligt at oprette en katolsk privatskole i tilknytning med hospitalet. Beboelsesejendommen i Nørregade 61 blev erhvervet til formålet og Sankt Nikolaj Skole startede den 22. august 1905 med 5 elever på 2. sal. Skolen blev navngivet efter den hellige Sankt Nikolaus, som er beskytter af børn og af søens folk.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.