Spring til indhold

Skabelondiskussion:Infoboks beskyttet område

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kortet vises ikke

[rediger kildetekst]

@Sir48: Jeg kan se, at du forsøgte dig med en ændring af denne skabelon. Men jeg tror, at årsagen til at kortet ikke vises korrekt skal findes i et modul, jeg gætter på Modul:Coordinates, der må være noget opdatering der mangler der. Har du erfaring med moduler? Kan du mon finde ud af, hvad det er der mangler/er forkert? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 22. dec 2016, 02:15 (CET)

@EileenSanda: Nej, det har jeg ikke - jeg var skabelonkonstruktør i "gamle dage", hvor der ikke var noget, der hed Lua og Wikidata og den slags. Men jeg tror, at du kalder parameteren Koordinater, og så spørger skabelonen, om der er en label, som hedder coordinates. Men min test viste, at fejlen forsvandt, når jeg ændrede til Koordinater, og det gjorde den, men til gengæld blev koordinaterne ikke vist i infoboksen. Det grunder jeg lige over :). Mvh --Sir48 (Thyge) (diskussion) 22. dec 2016, 02:23 (CET)

Altså, forsvandt de røde bogstaver der siger "Skriptfejl: Funktionen "coordinsert" findes ikke." efter at du havde lavet ændringen? Når jeg importerer skabeloner fra engelsk Wikipedia, så plejer jeg at beholde de engelske parametre, det er det der har vist sig at fungere bedst, og oversætter kun det der står til højre for Label =
Det er rigtig smart med Lua-modulerne, når der altså ikke er fejl i dem, men koderne er rigtig indiklede, jeg har meget svært ved at finde frem til fejl eller mangler i et modul, det nemmester er, når de kan kopieres lige over fra en-wiki. Men nogle gange er der nogle få ting der skal oversættes til dansk. Men jeg forstår ikke, hvad der er der mangler her, det må være i Modul:Coordinates eller et andet modul som arbejder sammen med det. EileenSanda (diskussion) 22. dec 2016, 02:36 (CET)
Ja, de røde bogstaver - fejlmeddelelsen - forsvandt, men koordinaterne blev til gengæld ikke vist i infoboksen. --Sir48 (Thyge) (diskussion) 22. dec 2016, 02:40 (CET)
Nå, det lyder mærkeligt. Jeg har forsøgt at rette modul:Coordinates, og fejlenmeldingen er nu en anden men samme sted. Nu står der "Lua-fejl i Modul:Coordinates på linje 665: attempt to call global 'coord_wrapper' (a nil value)." Jeg ved ikke, hvad det betyder, kan godt se, at det er noget af det der står på linje 665 - noget med "nil value", men det gør der også på den engelske. Nå, men jeg orker ikke mere lige nu, jeg håber at en anden har fundet og løst fejlen, når jeg kigger ind her igen :) Men du kunne forsøge en gang til at ændre sådan som du gjord, for at se om der sker noget positivt. Mvh. EileenSanda (diskussion) 22. dec 2016, 03:18 (CET)
Jeg har rullet den tilbage. Sikke en hærværk! Troede at forbindelsen til Wikidata var tabt. Vil du vær rar at aldrig lave sådan en test mere? Tak. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 22. dec 2016, 03:34 (CET)
Du skal forholde dig til: #invoke:Coordinates Se: {{#invoke:Coordinates|coordinsert|{{{coordinates|{{{coords|}}}}}}|type:landmark}}
Hvorfor spørger du ikke mig? The code which this module's main function (coord) outputs is directly parsed and/or manipulated by Module:Location map and other functions of this module itself (coord2text and coordinsert). Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 22. dec 2016, 03:40 (CET)
Det er nok, fordi Bruger:EileenSanda og alle andre får at vide, at enhver kan redigere Wikipedia uden at spørge nogen først :) Men bortset fra det, hvad mener du så med "at forholde sig til" det udtryk? EileenSanda har kopieret det fra en:, hvor det ser ud til at virke fint. --Sir48 (Thyge) (diskussion) 22. dec 2016, 04:23 (CET)
@EileenSanda, Tak fordi i forsøger. Eksemplet med map_locator er fra Skabelon:Geobox, men det ser ud til du har fundet det. Hvis der er problemer, er det måske bedst at eksperimentere i en (to) sandkasser. - Nico (diskussion) 22. dec 2016, 07:50 (CET)

[redigeringskonflikt

Sir48 (Thyge): Moduler skal installeres på hvert Wikipedia. Det er de ikke altid. Moduler bruger ofte også andre moduler, som skal installeres. Et skabelon kan derfor godt virke på EN:WP, men ikke på DA:WP. EN:WP har nok alle moduler installeret, og skabeloner virker derfor fint. DA:WP har kun en brøkdel af det.
Jo - man må gerne redigere alt hvad man har lyst til - men det er nok indforstået med at man forstår hvad man har at gøre med. Eileen skriver selv at hun ikke ved det. Derfor skriver jeg at hun skal lade være. Hun 'ødelagde' alle Koordinat-skabeloner på DA:WP hvormed (min gæt) 2/3 del af samtlige artikler fik Lua-fejl i Modul:Coordinates på linje 665: attempt to call global 'coord_wrapper' (a nil value) i Infoboksene og nederst på siden. Hvis hun vil have importeret sådan noget, er det bedre at spørge om det kan lade sig gøre, og om nogen vil gøre det for hende. EN:WP er ikke DA:WP. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 22. dec 2016, 07:56 (CET)

Malformed coordinates value

[rediger kildetekst]

En lille test at tænke over: embedded ==> child
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Sandkassen&oldid=8831721
Men hvorfor har det tilsyneladende en gunstig virkning på fejlmeldingen ?
-- Mvh PHansen (diskussion) 25. dec 2016, 14:59 (CET)
PHansen, ja det var mærkeligt, men tak for input, jeg har rettet det på dokumentationssiden. Mvh. EileenSanda (diskussion) 25. dec 2016, 16:14 (CET)

Det virker som om fejlmeldingen

Lua-fejl i Modul:Location_map på linje 353: Malformed coordinates value.

som stadig ses på nogle af eksemplerne, men forsvandt ved at erstatte 'embedded' med 'child' i eksemplet i sandkassen herover. (Skabelon:Infoboks_beskyttet_område#With_embedded_alternate_map) ikke vedrører 'Malformed coordinates value', da koordinaterne jo vises, men skyldes en eller flere andre småting, som det var rart at finde.
-- Mvh PHansen (diskussion) 25. dec 2016, 17:58 (CET)

Jeg har genindsat 'embedded' da 'child' lige så godt kunne have været 'qwerty' eller lignende. Kortet vises alligevel ikke selv om den røde melding forsvinder.
Til en begyndende indkredsning af eventuelle problemer med {{Location_map}} og {{Coord}} har jeg indsat et par eksempler i Bruger:PHansen/Beskyttet område fejlmelding. (8833465)
Problemet bør ende på Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Skabeloner#Løste og uløste opgaver eller problemer.
-- Mvh PHansen (diskussion) 27. dec 2016, 11:37 (CET)

@PHansen: Jeg kan se, at du har fundet ud af, hvorfor fejlmeldingen vises ved brug af denne skabelon og kortet ikke vises, at Lua-modulet tilsyneladende kun forstår engelske paramere for længdegrad osv. (Bruger:PHansen/Beskyttet område fejlmelding) Kan man mon tilføje de danske parametre også i modulet, så det forstår både engelsk og dansk og dermed også forstår Kortpositioner-skabelonerne? Jeg har set andre lave noget med "local" i moduler, når der er lokal forhold der er anderledes end på en-wiki, men jeg har selv ikke nok forstand på modulerne, til at jeg kan gøre sådan en ændring, men måske andre her kan, og hvis ikke, så burde vi kunne spørge en fra engelsk Wikipedia om hjælp, ikke? Enig, vi bør diskutere dette problem på Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Skabeloner#Løste og uløste opgaver eller problemer. Tak for din indsats! Mvh. EileenSanda (diskussion) 27. dec 2016, 13:21 (CET)

Jeg prøver at danne mig et overblik og en smule forståelse for at kunne give et bedre svar. Mit kendskab til Lua er dog ikke dybtgående.
Det 'local' man ser i Lua-modulerne, fx o. linje 120 i Modul:Location_map

--
-- Finds a parameter in a transclusion of {{Coord}}.
local function coord2text(para,coord)
	local result = mw.text.split(mw.ustring.match(coord,'%d+%.?%d*°[NS] %d+%.?%d*°[EW]') or '', '[ °]')
	if para == 'longitude' then result = {result[3], result[4]} end
	if not tonumber(result[1]) or not result[2] then return error('Malformed coordinates value', 2) end
	return tonumber(result[1]) * hemisphereMultipliers[para][result[2]]
end
--

..tror jeg dog har med deklaration af variabler og funktioner at gøre : 'local' vs. 'global' -

Men i linjen

	if para == 'longitude' then result = {result[3], result[4]} end

.. er der noget på spil som du måske tænker på, nemlig om det der skete i linjen lige over med 'match'

..ud over 'longitude' også kunne indeholde en tekststreng på det lokale sprog

Jeg ved ikke om noget sådant ville virke:

 if para == 'longitude' or para == 'længde_grad' then result = {result[3], result[4]}

Bestræbelsen ser ud til at være IKKE at kalde selve {{Coord}}, men at omskrive så det kan holdes inden for Modul:Coordinates som en 'wrapper function'

  • Se evt. : en:Wrapper_function#Code_testing : ".. All calls to the original function can be replaced with calls to the wrapper, allowing the programmer to forget about error checking once the wrapper is written. .."

Der står i Modul:Coordinates

--[[
This module is intended to replace the functionality of {{Coord}} and related
templates.  It provides several methods, including

{{#Invoke:Coordinates | coord }} : General function formatting and displaying
coordinate values.
--

Omkring linje 47ff i Modul:Coordinates ses " wrappers = 'Template:Coord' " Men da Template:Coord giver Skabelon:Coord skal det måske ikke rettes ?

Om ikke andet kunne du jo teste de små ændringer på den færøske version? Men husk at stille tilbage til 'embedded' og ikke 'child'

Og så er der hvad Modul:Location map ellers måtte bringe af fejlmeldinger, hvis den vedr. linje 353 skulle forsvinde
PS: longitude og latitude er variabler der nok ikke skal rettes, mens 'longitude' og 'latitude' kan være de tekststrenge du evt. kan eksperimentere med. Prøv at søge på "coord2text" i modulet, så tror jeg du støder på de relevante.
-- Mvh PHansen (diskussion) 28. dec 2016, 11:24 (CET)

Hej PHansen og EileenSanda. Jeg har fundet og rettet fejlen. Problemer var at {{Coord}} er oversat til dansk så skabelonen skriver længegrad med V eller Ø, mens den engelske udgave af Coord bruger W og E. Derfor jeg har måttet rette i Modul:Location map så også V og Ø accepteres. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. jan 2017, 19:17 (CET)
Ok, det lyder godt, tusind tak :) Mvh. EileenSanda (diskussion) 21. jan 2017, 20:14 (CET)

parameteren region= xxx giver fejlmeddelelsen: Sider der bruger infoboks beskyttet område med ukendte paremetre. Det ser ikke ud til at den er en del af den danske skabelon, men er med i dokumentationen. Eeer det meningen den skal med? - ellers bør den fjernes fra eksemplerne i dokumentationen. - Nico (diskussion) 15. mar 2017, 22:16 (CET)

Jeg tror at det er fejl at den er med i dokumentationen. "region" blev fjernet fra dokumentationen for den tilsvarende engelske skabelon kort tid efter den var kopieret hertil. Inkluder region:xxx i værdien til "coordinates", men brug den ikke som en selvstændig parameter. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 22:36 (CET)
Jeg har nu fjernet "region" fra skabelonens dokumentation. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 23:14 (CET)