Slavko Labović

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Slavko Labovic
Personlig information
Fulde navn Slavko Labović
Født 17. november 1962 (61 år)
Kolašin, Montenegro, Jugoslavien
Nationalitet Serbien Dansk serber
Bopæl København Rediger på Wikidata
Børn 1 søn og to døtre
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1996–i dag
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Slavko Labović (født 17. november 1962 i Kolašin, Montenegro, Jugoslavien), er en dansk-serbisk skuespiller som er kendt fra Pusher-filmene, hvor han spiller den skaldede håndlanger Radovan. Han er også formand for Den Serbiske Forening i Danmark.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Labovic blev født i Montenegro i bjergbyen Kolašin. Da han var fem år, flyttede hele familien, der er etniske serbere, og som bestod af mor, far og seks børn, til Danmark, hvor de fik lejlighed i et boligkompleks i Ballerup.[1] Til BT har han i et interview udtalt at: "Vores far ville højne vores levestandard, og i Danmark var der på det tidspunkt brug for fremmed arbejdskraft."

Han voksede op på Den københavnske vestegn, hvor han gik i folkeskole og gymnasium og senere uddannede sig til sygehjælper.

I 1996 blev han castet og valgt foran 54 andre til Nicolas Winding Refns debutfilm, Pusher, og Slavko fik sin debut som den brutale serbiske håndlanger for Milo, spillet af dansk-kroaten Zlatko Burić. Slavko Labovic bor i Ballerup ved København.

Labovic er formand for Den Serbiske Forening i Danmark, hvor han har gjort sig bemærket med en række kontroversielle udtalelser om den tidligere præsident for de bosniske serbere, Radovan Karadžić.[2][3]

Slavko Labovic har i 2022 også udtalt sig kritisk overfor den danske presses dækning af krigen i Ukraine og har tilkendegivet sin støtte til Rusland og Vladimir Putin.[4]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Rikke Bjerge (20. november 2013). "I Montenegro med Pusher-bødlen". BT.
  2. ^ Leny Malacinski (23. juli 2008). "Dansk serber: Karadzic er uskyldig". Avisen.dk.
  3. ^ Anne-Marie Madsen (23. juli 2008). "Serbisk dansker: Karadzic er en helt". Ekstra Bladet.
  4. ^ https://www.facebook.com/watch/?v=378944834044548

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om skuespilleren Slavko Labović kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.