Soccer mom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Soccer mom (dansk: fodboldmor) er en amerikansk betegnelse på hvide middelklassekvinder i forstæderne, som bruger meget tid på deres børn og deres aktiviteter, som f.eks. fodbold (amerikansk: soccer).

Stereotypisk kører "soccer moms" i en SUV og er hjemmegående.[kilde mangler]

"Soccer moms" bliver betragtet som en vigtig vælgergruppe for vinde præsidentvalget i USA.[kilde mangler] Mange[hvem?] hævder at præsident George W. Bush i 2000 sejrede over John Kerry på grund af sin appel til mødrene i 2000.

I 2004 stod kampen på lignende vis om de såkaldte NASCAR-dads,[kilde mangler] som er fædre som går op i racerbiler. Det er en gruppe med lavt uddannede familiefædre uden at tilhørsforhold til noget parti (marginalvælger).[kilde mangler]

Hockey mom[redigér | rediger kildetekst]

Begrebet hockey mom (dansk: hockeymor) er en variation af soccer mom. Ordet "hockey mom" er optaget af Dansk Sprognævn i år 2008. Ordet blev blandt andet brugt af Sarah Palin, vicepræsidentkandidaten for den republikanske præsidentkandidat John McCain under det amerikanske præsidentvalg i 2008.

FamilieSpire
Denne artikel om familie og parforhold er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.