Forskel mellem versioner af "Valborgsaften"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
m
Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
m (Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>)
I [[Hammer Films|Hammer]]-filmen ''[[The Devil Rides Out]]'' (1968) foregår den store sabbat, hvor djævelen manifesterer sig, på Valborgsaften.
 
I [[Poul Glargaard]] og [[Jan Gustavsen]]s historie om ''Gravkammerets hemmelighed'' fra [[1985]], fra [[Lydbog|lydbogs]]-serien [[Lyt, hvis du tør!]], vandrer en eventyrlysten [[englænder]] (Jonathan Harker) på Valborgsaften gennem en skov, til en 'tilsyneladende' forladt landsby, - selvfølgelig med dramatiske konsekvenser til følge. Originalhistorien er skrevet af [[Bram Stoker]], og udgivet posthumt under den selvstændige titel, [[Dracula's Guest]], men er et redaktionelt kasseret kapitel, oprindeligt skrevet til [[Dracula (1897 bog)|stokers kendte roman]] fra [[1897]] om [[Vampyr|vampyren]] [[Dracula|grev Dracula]].
 
== Nazister ==
[[Nazisme|Nazisterne]] havde et specielt forhold til Valborgnatten, en tysk dokumentarfilm af samme navn fortæller om den hemmelige SS-undersøgelse af hekseforfølgelsen der førte til udnævnelsen af jøderne som den germanske races fjende nummer 1.
<ref>http://www.dr.dk/tvsepl/tv%20wordformat/DR%201%20og%20DR%202%202007/DR2_2007_26_Bl%C3%A5.doc
Valgborgnatten-Denne aften gør heksene sig klar til det store togt! - Nazisterne dyrkede de gamle tyske hekse i deres ønske om at opbygge en særlig germansk historie ud fra landets særlige myter. I SS'ernes papirer fandt man efter krigen nøje beskrivelser af hekse. Himmler mente ligefrem, at han nedstammede fra en heks!</ref>
 
== Se også ==
242.701

redigeringer

Navigationsmenu