Forskel mellem versioner af "Marie Krøyer"

Spring til navigation Spring til søgning
88 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
→‎Biografi: Efter: danskefilm.dk
(→‎Børn: Præcision)
(→‎Biografi: Efter: danskefilm.dk)
På en rejse til [[Taormina]] på [[Sicilien]] i [[1902]] traf Marie Krøyer den svenske [[komponist]] [[Hugo Alfvén]], der skulle blive hendes anden ægtemand efter mange alvorlige skærmydsler. Parret mødtes i Skagen med Krøyers vidende, men han ville ikke indvillige i en [[skilsmisse]]. Først da Marie blev gravid og fødte en datter, Margita, blev Marie skilt fra Krøyer i [[1905]]. Pga. denne skandale kunne Alfvén af hensyn til sin karriere ikke straks gifte sig med Marie. Det skete først i [[1912]] efter Krøyers død.
 
Parret boede sammen i Tällberg, Leksand i [[Sverige]] i en helt ny bolig ''Alfvénsgaard'', som Marie prægede med møbelindretning og dekorationer. Hun malede også pasteller og oliemalerier i denne periode, der var meget stormfuld. I [[1928]] søgte Alfvén om skilsmisse, hvilket Marie nægtede at gå med til, og først i [[1936]] blev de skilt. Skilsmissens største stridspunkt var ''Alfvénsgaarden'', der i høj grad havde været Marie Krøyers værk. Ved skilsmissen tilfaldt den Margita Alfvén. Efter hendes død arvede halvsøsteren Vibeke Krøyer gården, men hun fandt den for stor, hvorfor hun solgte den og købte et mindre hus i nærheden.
 
Marie levede sine sidste år i stor ensomhed i [[Stockholm]] , hvor hun døde i 1940. Hun er begravet på kirkegården i Leksand, hvor begge døtre også er begravet.
9.321

redigeringer

Navigationsmenu