Forskel mellem versioner af "Adjungeret professor"

Spring til navigation Spring til søgning
2.221 bytes tilføjet ,  for 3 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved Steenthbot, fjerner ændringer fra 87.116.29.18 (diskussion | bidrag)
(ALT)
m (Gendannelse til seneste version ved Steenthbot, fjerner ændringer fra 87.116.29.18 (diskussion | bidrag))
Tag: Tilbagerulning
 
'''Adjungeret professor''' er en [[titel (person)|titel]] der kan tildeles til personer på højt fagligt niveau som relevante [[institution]]er (som et [[universitet]]) ønsker at hædre. Titlen medfører ikke aflønning ved [[forelæsning]]er o.a.. Honorering af ordinære arbejdsopgaver er fortsat mulig.
jeg er gud
 
Efter nærmere aftale med institutionen kan en adjungeret professor holde forelæsninger, indgå i bedømmelsesudvalg mv. og deltage i institutionens [[forskning]] eller samarbejde med denne om forskningsprojekter. (ref. § 4 i nedenfor omtalte bekendtgørelse)
 
Titlen tildeles af universitetslovsinstitutionerne under [[Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling]]<ref name='retsinfo'/>.
 
Retten til at bære titlen gælder i højst fem år.
 
== Gives også til ikke-videnskabsmænd ==
 
Man behøver dog ikke at have udmærket sig ved akademisk eller [[videnskabelig]]t arbejde i egentlig forstand for at blive udnævnt til adjungeret professor. En række kendte danskere som [[politiker]]ne [[Poul Nyrup Rasmussen]], [[Uffe Ellemann-Jensen]] og [[Svend Auken]], [[opera]]chef [[Kasper Bech Holten]], [[chefredaktør]] [[Tøger Seidenfaden]] og [[forfatter]]ne [[Klaus Rifbjerg]] og [[Tor Nørretranders]] samt erhvervsmændene [[Mads Øvlisen]] og [[Christian Stadil]] er således alle udnævnt til adjungerede professorer på danske [[universitet]]er uden at have nogen egentlig akademisk karriere bag sig. Ikke mindst [[Copenhagen Business School]] (CBS) og [[Aalborg Universitet]] har givet titler som adjungeret professor til offentligt kendte ikke-forskere. Skikken har ført til kritik af universiteterne for at gå efter at skaffe opmærksomhed, men er blevet forsvaret af [[Finn Junge-Jensen]], tidligere [[rektor]] ved CBS, blandt andet fordi "i et videnssamfund produceres viden ikke kun inden for de traditionelle universitære rammer, men også ude i samfundet. Og blandingen mellem den viden, der erhverves i erhvervslivet, den offentlige sektor og politik, og den viden, vi har på universiteterne, er ofte utrolig frugtbar".<ref>[http://www.b.dk/kultur/kendte-danskere-bliver-professorer Kendte danskere bliver professorer. Artikel i Berlingske Tidende 20. juli 2006. Hentet 20. marts 2014.]</ref>
 
== Kilder ==
8.835

redigeringer

Navigationsmenu