Svend Nielsen (fodboldspiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Svend "Boston" Nielsen (20. november 1928 i København - 25. maj 2005 i København) var en dansk landsholdsspiller i fodbold.

Svend Nielsen var den yngste af fem fodboldspillende brødre. Familien boede i Brumleby, der stødte op til B.93s tidligere fodboldbaner, hvor nu Parken er beliggende. Han var medlem i B.93 fra 1938 og spillede 139 kampe for klubben i perioden 1947-1961. Hans bror Helmuth fik flest kampe på B.93s divisionshold, nemlig 217 og scorede 121 mål i perioden 1939-1954. To andre af brødrene, Henry og Arno, blev som Svend landsholdsspillere og spillede henholdsvis seks og to landskanmpe. Den sidste bror Bent kom som de fire andre brødre på B.93’s 1. hold. Sammenlagt har de fem brødre spillet 658 kampe og scoret 230 mål for klubben.

Svend Nielsen spillede 13 A-landskampe de to sidste som rekord ung anfører på kun 23 år. Han var med på det danske OL-landshold i 1952 i Helsingfors, hvor han spillede alle tre kampe og scorede i kampen mod Polen, et frisparks mål fra midt mellem straffesparksfeltet og midterlinien. Det blev til yderligere et landskampsmål, også det på frispark, senere samme år mod Holland.

Svend Nielsen var en stærk forsvarsspiller, med et kanonskud, der er blevet målt til 115 km i timen. Han blev solgt til AS Roma i italienske Serie A, men pga. italienske restriktioner på antal udlændinge, blev han lejet ud til den fransk klub Club Olympique Roubaix-Tourcoing i Roubaix. Han fik ikke den store succes i udlandet. Da han vendte tilbage til Danmark gjorde han comeback i B.93 i 1961 som 32-årig, hvor det blev til ydeligere en sæson og 12 kampe for divisionsholdet.

Svend Nielsen var også med til at vinde Danmarksmesterskabet i cricket for B.93.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FodboldStub
Denne biografi om en dansk fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi