TB Tvøroyri

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
TB Tvøroyri
Klubdetaljer
Fulde navn Tvøroyrar Bóltfelag
Grundlagt 13. maj 1892
Hjemmebane Við Stórá Stadion
Trongisvágur, Tvøroyrar kommuna, Færøerne
Kapacitet 4000 tilskuere
Formand Poul Erik Smedemark
Cheftræner ledigt
Liga 2017 Effodeildin
Liga 2016 Effodeildin (Effodeildin, 7. plads)
Andet
Websted http://www.tb.fo/
Kit left arm white stripes.png
Spilledragt
Kit body 3whitestripes.png
Kit right arm white stripes.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
TB Tvøroyri mod B68 Toftir ved den allersidste og afgørende kamp i Effodeildin i 2012 og i de allersidste minutter, hvor begge hold kæmpede om at bevare pladsen i Færøerne bedste division. TB tabte 1-4, men vandt kampen om at bevare pladsen. B68 Toftir rykkede ned.
TB Tvøroyri's farver er sort/hvidt i striber. En af spillerne på billedet er Óli Johannesen, som med 83 landskampe har rekorden for flest kampe spillet for Færøernes fodboldlandshold.
TB's gamle fodboldstadium ved Sevmýri, Tvøroyri. Det blev nedlagt sent i 2010.
TB's nye fodboldstadium Við Stórá i Trongsivágur, åbnede den 29. april 2012.

TB Tvøroyri (TB står for Tvøroyrar Bóltfelag, som betyder Tvøroyri's Boldklub) er Færøernes ældste fodboldklub. Den blev grundlagt i 1892. Udover fodbold er der også andre sportsgrene i TB, disse har dog deres egne bestyrelser og regnskaber, men navnet er fælles. Der er volleyball, bordtennis og håndbold. TB har helt fra start spillet deres hjemmekampe ved Sevmýri i den østlige del af Tvøroyri. Men kort tid før fodboldsæsonen var slut i 2010 fik TB besked på, at fodboldbanen ved Sevmýri ikki ville blive godkendt for 2011 sæsonen. Der blev ikke lavet nogen ny bane i 2011, og TB blev derfor nødt til at finde et andet sted at spille deres hjemmekampe. De spillede i den næstbedste division i 2011, derfor kunne de godt få lov til at spille deres kampe i Hvalba, hvis de fik lov fra Royn Boldklub, og det fik de lov til. Hele 2011 sæsonen spillede TB deres hjemmekampe i Hvalba, dvs. at både spillere og fans blev nødt til at køre gennem en en-sporet tunnel for at se TB hjemmekampe. TB blev nummer to i 1. division og rykkede op i Effodeildin sammen med FC Suðuroy. Det stod klart, at TB skulle have et nyt stadium, og det blev besluttet, at dette skulle bygges i Trongisvágur, som ligger inderst i bunden af fjorden. Trongisvágur, Tvøroyri og Froðba er vokset sammen, så man ikke kan se nogen klar grænse, og alle bygder er i samme kommune, Tvøroyrar kommune. Den nye fodboldbane nåede ikke at blive klar til sæsonens start, derfor spillede TB sine første kampe i Effodeildin 2012 i Vágur, på FC Suðuroy's hjemmebane. Men den 29. april var den nye fodboldbane Við Stórá klar og der blev holdt taler og andre festivitas for at fejre begivenheden. Som et ekstra plus vandt TB kampen, som var mod ÍF Fuglafjørður, 1-0. TB klarede sig igennem hele fodboldsæsonen og overlevede i Effodeildin, det blev først afgjort ved den allersidste kamp, som tilfældigvis var imod B68 Toftir, som også kæmpede for undgå nedrykning. TB havde gode odds, eftersom de havde hjemmebane og havde bedre mål score, så de kunne tillade sig at tabe med op til 3 måls forskel. Det endte med at blive lige præsic tre mål til forskel, resultatet blev 1-4, så TB spiller også i Effodeildin i 2013, medens B68 Toftir og FC Suðuroy rykkede ned i 1. division.

Trænere[redigér | redigér wikikode]

Listen er ikke komplet:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Sverre Midjord (på færøsk). FaroeSoccer. Hentet 10 October 2016. 
  2. ^ Weltfussball.de Milan Cimburovic
  3. ^ Sportal.fo Jón skal venja TB
  4. ^ TB.fo Venjarin er settur (på færøsk)

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]