The Lollipops

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

The Lollipops var en dansk popgruppe, der blev dannet i 1960 af de tre drenge, brødrene Torben Lundgreen og Jørgen Lundgreen samt deres fætter Poul Petersen på henholdsvis 10, 9 og 12 år. Gruppen eksisterede til 1971, men blev snart efter gendannet og har i årtierne herefter eksisteret som en bibeskæftigelse for gruppen. I 1989 forsøgte gruppen et egentligt comeback, men da den ikke fik større succes, blev den snart igen opløst endegyldigt.

Gruppen vandt en talentkonkurrence i Pingklubben og fik derpå engagementer i blandt andet svenske folkeparker de følgende år. I 1963 udsendte gruppen deres første plade, og den blev især i Sverige et stort hit. The Lollipops oplevede i disse år et veritabelt teenagehysteri, når de optrådte. Gruppen spillede poprockmusik inspireret af blandt andre The Beatles og skrev selv en del numre.

I 1965 udsendte gruppen det første dansksprogede rock-album med selvskrevne sange og havde i et par år her deres egen fanklub. Et af gruppens store hits var Sussy Moore, der var stærkt inspireret af The Lady Came from Baltimore af Tim Hardin, og gruppen blev i den anledning stævnet for brud på copyright.

Brødrene Lundgreen spillede guitar og sang og var kernen i gruppen, og da trommeslageren Poul Petersen forlod den i 1966, blev han erstattet af Henrik Lund fra Stoke Sect. Gennem årene brugte man løst tilknyttede bassister, blandt andre Stig Kreutzfeldt. I 1971 havde gruppen mistet meget af sin popularitet, og brødrene Lundgreen ønskede endvidere at få en uddannelse.

I 1973 blev gruppen gendannet for at optræde i Cirkusrevyen. Det blev startskuddet til en ny fase for gruppen, hvor den begyndte at lave mere dansktopprægede numre. Blandt gruppens hits fra 1970'erne kan nævnes Lorna. Henrik Lund forlod gruppen i 1977, hvorpå også trommerne blev betjent af løst tilknyttede musikere. Op gennem 1980'erne blev det til flere melodigrandprix-deltagelser, dog uden større succes. Samtidig blev musikken en bibeskæftigelse for brødrene Lundgreen, der havde investeret en del af de penge, der var tjent i 1960'erne i tøjbutikker, hvor især Torben Lundgreen lagde sin energi. Jørgen Lundgreen arbejdede parallelt hermed som kunstmaler.

I 1989 genopstod gruppen med brødrene Lundgreen, Kim Gutman (guitar), Søren Berlev (trommer), Chris Paulsen (bas) og Birdie Hurns (guitar) under navnet The New Lollipops. Det blev til et enkelt album, og gruppen blev snart igen opløst.

Siden optrådte Lundgreen-brødrene kun ved enkelte lejligheder, bl.a. ved Jørgen de Mylius' 60 års fødselsdag i 2003, som fik karakter af afskedskoncert.

Den 13. marts 2004 døde Jørgen Lundgreen efter længere tids nyre-sygdom. Torben lukkede sin forretning i Valby og flyttede til Ungarn i en lille by 300 km. fra Budapest, med sin ungarske kone Elona og 10 årige søn.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Studiealbum[redigér | rediger kildetekst]

Opsamlingsalbum[redigér | rediger kildetekst]

Singler[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]