Spring til indhold

Thomas Medom Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Thomas Medom Hansen
4. marts 2013
Personlig information
Født21. april 1980 (44 år) Rediger på Wikidata
Politisk partiSF Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Thomas Medom HansenFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Thomas Medom Hansen (født 21. april 1980) er rådmand for Børn og Unge i Aarhus og medlem af Aarhus Byråd for SF. Efter kommunalvalget i 2009 blev han politisk ordfører og formand for Børn og Unge-udvalget. I august 2012 blev han politisk leder og spidskandidat for SF-Aarhus samt fungerende rådmand for Sundhed og Omsorg efter partifællen Dorthe Laustsen, der var udsat for en alvorlig trafikulykke. Fra 2013-17 var han rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Thomas Medom Hansen er tidligere landsformand for Socialistisk Folkepartis Ungdom i 2004-05. Han er tidligere folketingskandidat for SF i Aarhus, ligesom han har været folketingsmedlem som suppleant, opstillet i Aarhus Nordkredsen.

Thomas Medom Hansen sad i SF’s Hovedbestyrelse fra 2006-10. Ved Folketingsvalget i 2011 var han tæt på at blive valgt, men da SF opstillede på partiliste, opnåede han ikke en plads i Folketinget. I 2005 var han talsmand for Borgerinitiativet mod EU-Forfatningen. I 2006 var han redaktør for Lærerstuderendes Landskreds’ medlemsblad LL-Nyt. I Aarhus er han kendt som en flittig debattør i både de lokale avisers debatspalter samt i paneldebatter med andre politikere.

Han er uddannet folkeskolelærer fra Aarhus Lærerseminarium og har arbejdet på Rosenvangskolen og Tovshøjskolen. Han er endvidere kandidat i pædagogisk sociologi fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

I perioden fra 1. oktober til 7. oktober 2013 var han midlertidigt folketingsmedlem, stedfortræder for Eigil Andersen, for Socialistisk Folkeparti.[1]

Thomas Medom Hansen, 2013


Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Thomas Medom HansenFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata. Hentet den 15. oktober 2019.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker