Ulrik Hoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ulrik Hoff
Født 15. maj 1938 Rediger på Wikidata
Frederiksberg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af Søren Hjorth Nielsen, Palle Nielsen Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ulrik Hoff (født 15. maj 1938Frederiksberg) er en dansk kunstmaler især kendt for sine landskabsmalerier. Han er søn af arkitekt Povl Ernst Hoff.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Ulrik Hoff er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1960 til 1966, hvor han studerede under professorerne Søren Hjorth Nielsen og Palle Nielsen. Inden da var Hoff elev hos Kaj Mottlau 1959-60.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Hoff debuterede på Charlottenborg Forårsudstilling i 1968. Hans malerier er næsten udelukkende inspireret af det danske landskab.[kilde mangler] Et tilbagevendende motiv er det varierede Nordsjællandske landskab omkring Arresø og Tibirke og som kontrast Sønderjyllands flade marsk. I 2002 blev Hoff mere alment kendt da Prins Joachim inviterede ham til at udstille sine værker på Schachenborg Slotskro. Forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen bestilte et Ulrik Hoff-maleri til sin 50 års fødselsdag[kilde mangler].

Han er fast udstiller hos Galleri Knud Grothe i Charlottenlund siden starten af 1990'erne.

Ulrik Hoff er repræsenteret hos Statens Kunstfond og på Statens Museum for Kunst. Han har modtaget Wilstrups Legat 1966, Ole Haslunds Legat 1967, Ebba Celinders Legat 1967-69 og Suhrs Legat 1970. Hoff modtog Nordea Danmark Fondens Kunstpris i 2005, Dansk Kunst Hæderslegat i 2008 og FOF Gentofte Prisen[1] i 2008. I 2011 blev han udnævnt til årets kunstner i Gentofte Kommune.[2] I 2011 var der premiere på en dokumentarfilm om Hoff.[3]

Malerskole[redigér | redigér wikikode]

Ulrik Hoff underviste i 35 år i tilknytning til FOF. I mange år havde han sin egen tegne- og maleskole på Enighedsvej i Charlottenlund og skolen betragtes som et vigtigt skridt i forberedelsen til optagelse på Danmarks design-, arkitektur- og kunstuddannelser.[kilde mangler] Siden 2002 er skolen videreført af hans datter, Charlotte.

Elever[redigér | redigér wikikode]

  • Helle Rask Crawford[4]
  • Frank Gravesen[5]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Hoff er født og opvokset i Charlottenlund, hvor han forsat er bosat.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]