Veronica Palm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Veronica Palm

Socialdemokrat.Veronica Palm 1c301 5875.jpg

Personlig information
Født 1. februar 1973 (49 år) Rediger på Wikidata
Karlskrona, Sverige Rediger på Wikidata
Politisk parti Socialdemokraterne Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Linköpings Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Fagområde Sveriges politik Rediger på Wikidata
Arbejdssted Stockholm, Bruxelles, Strasbourg Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Veronica Palms hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Veronica Palm (født 1973) er en svensk politiker. Hun er socialdemokratisk medlem af det svenske folketing siden det svenske folketingsvalg i 2002. Hun er gift med Roger Mogert, ligeledes svensk socialdemokratisk politiker i Stockholm. Sammen har de tre børn.

Veronica Palm er født og opvokset i Linköping i Östergötlands län, hvor hun tog studentereksamen i 1991 og derefter arbejdede som barnepige. Samtidigt læste hun samfundsvidenskab på en folkehøjskoler i Linköping og kvindevidenskab ved Linköpings Universitet. I 1996 var hun ansat ved det svenske finansministerium i Stockholm, men flyttede snart tilbage til Linköping og en stilling fagforbundet LO, hvor hun var indtil 1998. I dette år blev hun medlem af Europa-Parlamentet hvor hun var et år, hvorefter hun arbejdede i en Ngo i Stockholm i årene 1999 til 2002. Siden 2002 har hun været medlem af den svenske rigsdag, valgt i Stockholms valgkreds. Hun aser børns vilkår og rettigheder samt ligestilling i hele verden og menneskerettigheder som værende hendes mærkesager. Veronica Palm var viceordfører for socialudvalget 2008-2010 og medlem af udenrigsudvalget 2002-2008. Siden folketingsvalget i 2010 har hun været viceordfører for skatteudvalget.[kilde mangler] Hun beskrives som tilhørende partiets venstrefløj.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Barslev, Katrine (28. marts 2011). "Et kriseramt parti ser fremad". Kristeligt Dagblad. Hentet 18. juli 2022.