Vestkysten (dagblad)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vestkysten (dagblad)
Oprindelsesland Danmark Rediger på Wikidata
Grundlagt 6. maj 1918 Rediger på Wikidata
Nedlagt 12. januar 1991 Rediger på Wikidata
Sprog Dansk Rediger på Wikidata
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Vestkysten (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Vestkysten)

Vestkysten var et regionalt dagblad, der blev udgivet i Sydvestjylland. Politisk var bladet tilknyttet partiet Venstre.

Bladet blev grundlagt i 1918, og havde sin hovedredaktion i Esbjerg med lokalredaktioner i bl.a. Sønderborg. Vestkystens historie går dog reelt helt tilbage til 1890, hvor forløberen Esbjerg Avis udkom første gang. Også denne havde rødder i Venstre. Sammen med en række andre mindre aviser blev Esbjerg Avis til Vestkysten i 1918. I kraft af sin journalistik og evne til at sætte dagsordnen blev bladet hurtigt det dominerende i området, særligt efter 2. verdenskrig.

Fra begyndelsen af 1960'erne sad avisen reelt på hele avismarkedet i dækningsområdet, hvilket cementeredes med Ribe Stiftstidendes lukning i 1974. Den politiske profil blev neddroslet kraftigt i 1970'erne, mens lokalstoffet blev oprustet. Uden den store succes forsøgte avisen at udvide dækningsområdet, og i januar 1991 blev bladet fusioneret med Jydske Tidende, der politisk var konservativ. Den nye store avis' navn blev JydskeVestkysten.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.