Wikipedia:Landsbybrønden/Advarsel på artiklen Buchenwald koncentrationslejr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Advarsel på Buchenwald koncentrationslejr[rediger kildetekst]

Hej alle wikipedia brugere.

Jeg er for nyligt stødt på en artikkel om Buchenwald koncentrationslejren. Den indeholder et meget grusomt billede af nogle døde jøder. Jeg mener at dette er på sin rette plads at advare wikipedias læsere om dette før de læser artiklen. Mange (inkl. mig selv) vil finde billedet meget støddende I kan selv gå ind på artiklen og se billedet og se hvad i mener om en mulig advarsel i artiklen. Bedste hilsner Oliver. Oliver Konrad (diskussion) 26. mar 2018, 11:44 (CEST)

På forhånd undskyld mit valg af ord, men sikke en omgang sludder og vrøvl, der skal da ikke til over være skabeloner med advarsel om indhold af billeder, for er det en nødvendighed bør alle husstande i Danmark afskaffe både fjernsyn og internet. ----Zoizit (diskussion) 26. mar 2018, 11:50 (CEST)
Jeg er heller ikke tilhænger af den slags advarsler. Wikipedia ville blive en helvede af "trigger warnings", hvis vi skulle til at implementere det, hver gang et billede kunne virke stødende på nogen. (Eller en tekst, for den sags skyld.) Det er galt nok, at amerikanske universiteter mv. skal være sådan – jeg ser ingen grund til, at vi også skal være det. Desuden er billedet i det konkrete tilfælde anbragt så langt nede i artiklen, at læseren på det pågældende sted allerede vil være klar over, hvilke grusomheder der foregik i lejren. Vh. SorenRK (diskussion) 26. mar 2018, 11:53 (CEST)
[redigeringskonflikt] x2 Måske en lidt mere diplomatisk forklaring: Impulsen om at advare om billedet er forståelig nok, imidlertid bliver det meget hurtigt svært at vurdere hvornår en sådan advarsel skal bruges, hvorfor det generelt ikke gøres. Vi advarer generelt læsere om at indhold kan være ubehageligt på Wikipedia:Forbehold for indhold, og man må forvente at en artikel om noget så grusomt som en henrettelseslejr indeholder grusomme billeder, fuldstændigt ligesom man må forvente at vores artikler om seksualitet sommetider indeholder nøgenhed eller andre "not safe for work"-billeder. Derfor tror jeg næppe der vil være opbakning til en sådan advarsel eller fjernelse af billedet.
Tænk på det som et bibliotek, hvis du vælger at åbne en bog om et ubehageligt emne skal du nok forvente ubehageligt indhold. Det er selvfølgelig noget andet hvis en artikel indeholder et stødende billede der er fuldkommen irrelevant for artiklens emne, så er det hærværk. Det er imidlertid ikke tilfældet her. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. mar 2018, 11:54 (CEST)
En engelsk Wikipedia-bruger har lavet et brugerscript du kan installere hvis du ønsker at skjule indhold for dig selv: https://en.wikipedia.org/wiki/User:Anomie/hide-images. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. mar 2018, 11:58 (CEST)
Du har vist ikke besøgt siderne om sex endnu, de er meget mere stødende end det, men hvis man ikke kan tåle dem, så må du hellere lade være. Nu om dage ved børn mere end deres forældre, netop på grund af at blandt andet Fjernsynet, plakaterne i boghandleren, internet, skolebøger og ja ... også på Wikipedia ikke censurerer dette. Vi er ikke i USA vil jeg lige tilføje.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 26. mar 2018, 12:36 (CEST)
Hej alle. Hold da op. Tak for at i svarede, kan se at jeg ikke ligefrem har opbakning omkring min idé. Det er fint, tænkte bare det ville være på sin plads. UNDSKYLD UNDSKYLD.Oliver Konrad (diskussion) 26. mar 2018, 17:59 (CEST)
Der er intet at undskylde for, om end nogen af svarene var unødigt grove i min optik. No harm done. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 26. mar 2018, 18:08 (CEST)
Oliver Konrad: Enig med InsaneHacker - ingen grund til at undskylde. Du har et forslag, og vi har en mening. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 26. mar 2018, 18:50 (CEST)
Tak skal i have. Det er rigtigt SorenRk, jeg har et forslag i har en mening. :) hilser Oliver Konrad (diskussion) 1. apr 2018, 00:54 (CEST)
Hej Oliver Konrad. Jeg har lige lyst til at fortælle dig, at jeg synes dit forslag var både godt og relevant og på ingen måde så langt ude, som nogle mente. Det er klart diskuterbart. Jeg har dog ikke lige overskud til at kæmpe for synspunktet her, så jeg respekterer en konsensus omkring det, men jeg finder det relevant at fortælle dig, at du ikke står alene med det. --Jhertel (diskussion) 10. jun 2018, 19:45 (CEST)
Tak skal du have Jhertel, orkede heller ikke at tage den videre, så jeg lader blot være med at kigge på siden. Oliver Konrad (diskussion) 10. jun 2018, 22:11 (CEST)