Wikipedia:Landsbybrønden/WikiSwiss Award

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

WikiSwiss Award[redigér wikikode]

Hvordan værdsætter vi den gode wikipediaer?

I Schweiz uddeler de en award/pris efter en nominering se: https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CH/WikiSwiss_Award

Spørgsmålet er skal vi også gøre det på dansk Wikipedia?

venlig hilsen villy (--Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. maj 2021, 21:23 (CEST))

Jeg synes, at det ville være et godt initiativ. Brugerne benytter en forbløffende stor del af deres fritid på projektet, og personligt sætter jeg meget stor pris fra anerkendelse fra mine med wikipedianere. Derfor mener jeg, at en årlig pris vil i høj grad være en anerkendelse til flittige og dygtige brugere. Toxophilus (diskussion) 2. maj 2021, 22:03 (CEST)
Det vil nok ikke være relevant at samle folk til en prisuddeling lige på det første. Men dansk Wikipedia fylder 20 år 1. februar 2022, så det kunne være nærliggende at inddrage det i markeringen til den tid. Danske kriterier kunne måske være noget i denne stil:
  • Have været aktiv i mindst fem år, inklusive året før uddelingen (det er den vedvarende indsats, der skal hædres).
  • Foretaget mindst 10.000 redigeringer i det primære navnerum (artikler) på dansk, færøsk og/eller grønlandsk Wikipedia samt på søsterprojekter på disse sprog (Wikimedia Danmarks fokusområde).
  • Ikke have været blokeret eller være bandlyst på et af projekterne (det kan virke stødende, hvis meget aktive men problematiske brugere bliver hædrede).
  • Bosat i Danmark, Færøerne eller Grønland.
--Dannebrog Spy (diskussion) 2. maj 2021, 22:20 (CEST)
" Bosat i Danmark, Færøerne eller Grønland. " bør nok ændres til " Være dansk statsborger. " (man kan bo i udlandet og redigerer på dansk Wikipedia.) --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. maj 2021, 07:37 (CEST)
"Bosat i Danmark, Færøerne eller Grønland" eller "Være dansk statsborger", mener jeg er irrelevante kriterier. Hvis blot brugeren yder en god indsats på en af wikierne, så er bopæl og statsborgerskab uden betydning.
"Ikke have været blokeret" bør nok omformuleres, f.eks. i stil med "Ikke have været blokeret i mere end 24 timer". F.eks. har KnudW været blokeret ved en fejl, og jeg mindes også noget om at der er eksempler på gode brugere, som har haft en problematisk start.--Kjeldjoh (diskussion) 3. maj 2021, 08:46 (CEST)
Jeg er også enig vi skal ikke kigge på bopæl og statsborgerskab. Der skal også være plads til nogle som bor i landet, men ikke har dansk statsborgerskab af forskellige årsager, flyttet ud af landet eller en del af det danske mindretal i Sydslesvig. Udover dansk, færøsk og/eller grønlandsk Wikipedia med søsterprojekter til de sprog, så kan også de generele Wikimedia Commons og Wikidata være relevante steder at gøre noget godt for de sprogområder, som vi har fokus på. Så vil jeg helst kigge på det positive bidrag end at kigge alt for firkantet på kriterier, hvis den pågældende lige mangler nogle år eller redigeringer. --Steen Th (diskussion) 3. maj 2021, 09:27 (CEST)
Efter lidt overvejelser er jeg enig med Kjeldjoh og Steen Th. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. maj 2021, 11:11 (CEST)
Oplægget var tænkt som en tillempet udgave af de schweiziske kriterier. Men de er jo også fordelt på fire-fem forskellige sprog, der for fleres vedkommende deles med andre lande. Men hvis der ikke er stemning for det kriterium, dropper vi det bare. De har i øvrigt også et kriterium om mindst 50 redigeringer i Schweiz-relaterede emner og mindst 1.000 bytes bidrag i en artikel i samme gruppe. Men et tilsvarende dansk kriterium vil nok ikke være rimeligt overfor folk, der beskæftiger sig med andre emner.
Angående blokeringer kan det godt være, at der skal være en bagatelgrænse. Kriteriet var da også mere med henblik på brugere, der har været involveret i gentagne konflikter.
Angående Wikimedia Commons så kan bidragstal der trækkes op med masseimport af frie billeder og kategoriseringsværktøjer som cat-a-log. På Wikidata skal alle udsagn tilføjes og ændres enkeltvis, hvor man ved almindeligt artikelarbejde kan samle flere ændringer i en redigering. Bidrag til Wikimedia Commons og Wikidata er selvfølgelig stadig nyttige, men de kan ikke helt sammenlignes med gængs artikelarbejde. --Dannebrog Spy (diskussion) 3. maj 2021, 13:00 (CEST)