Wikipedia:Sletningsforslag/Hjælp:Kilder/Tilladelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det har tidligere (Wikipedia:Sletningsforslag/En gruppe af urelaterede artikler) været foreslået at denne side blev slettet. Siden er forældet, og indeholder misvisende info. Siden blev ikke slettet, da der var konsensus om at den bør ajourføres, men det er ikke sket siden 2016.

  • Slet - Med mindre der ligger en OTRS, så skal vi ikke have en liste over sider hvorfra det er tilladt at kopiere tekst fra.--Kjeldjoh (diskussion) 20. aug 2019, 07:44 (CEST)
  • Behold - men den skal opdateres, således at forfattere ikke automatisk antages afdøde for mindre end 70 år siden. Og det skal indskærpes ikke at copy-paste over af hundrede år gamle tekster som sine egne ikke er acceptabelt. Tekster på W. skal være i nutidigt sprog og skrevet af Wikipedianeren selv. /Madglad (diskussion) 20. aug 2019, 08:13 (CEST)
  • Slet - Hvis siden er forældet og ikke bliver ajourført, bør den slettes, så den ikke vildleder nye brugere. --DenBlaaElg (diskussion) 19. sep 2019, 23:17 (CEST)
  • Slet - Hvis den ligefrem er vildledende, bør den slettes. --Inc (diskussion) 24. sep 2019, 22:37 (CEST)
  • Behold - Hvis artiklen holder op med at være forældet, kan jeg godt bakke op om at beholde den. --Inc (diskussion) 17. okt 2019, 16:56 (CEST)
  • Behold - Men listen skal opdateres. Jeg vil kigge på det i løbet af de kommende par uger. Jeg er ikke enig i, at der skulle være noget galt i at have en liste over frit indhold. Tværtimod kan det give inspiration til at få oprettet nogle artikler eller at få udbygget nogle eksisterende. Det er mere tiltrængt end at slette hvad vi allerede har. --Pugilist (diskussion) 16. okt 2019, 08:11 (CEST) Jeg kan også godt støtte en Sammenskriv som foreslået af Nico nedenfor. Det er nok bedre at have samlet det hele ét sted. --Pugilist (diskussion) 16. okt 2019, 11:48 (CEST)
  • Neutral - Med den opdatering som Pugilist er i gang med, har jeg ændret min holdning. Men jeg er stadig nervøs for om vi er i stand til at hold listen løbende opdateret. Den har stået som forældet i over 3 år, hvordan ser den ud om 3 år. Kommer der til at stå, at man må kopiere fra en webside, som i mellemtiden er blevet ændret til at have indhold der ikke må kopieres?--Kjeldjoh (diskussion) 16. okt 2019, 09:18 (CEST)
 Kommentar @Kjeldjoh: Det meste af det, der bliver tilbage, er websites med materiale, hvor (1) ophavsretten er udløbet, eller (2) materialet er udgivet under CC-licens. Materiale med udløbet ophavsret bliver ikke pludseligt ophavsretligt beskyttet, ligesom CC-licensen er uigenkaldelig. Risikoen for, at siderne pludselig kommer til at indeholde beskyttet materiale, er derfor begrænset, ligesom der er disclaimer på hjælpesiden om, at man også godt må tænke sig om. Er sitet ændret til eksempelvis en side, der sælger sexlegetøj (som én af de nu slettede sider rent faktisk var), formoder jeg, at den gennemsnitlige bruger godt kan tænke selv :-) --Pugilist (diskussion) 16. okt 2019, 10:34 (CEST)
@Generelkommentar: Ved konklusionen af sletteforslaget, skal tilkendegivelse under den tidligere slettediskussion tages i betragtning. --Pugilist (diskussion) 16. okt 2019, 10:34 (CEST)
F.eks, en side som medvirk.dk/relaksation, så er der en OTRS på denne side. Jeg har ikke mulighed for at læse denne OTRS. Må jeg kopiere tekst fra andre sider under dette domæne, f.eks. medvirk.dk/godt-i-gang/relaksation/? Må jeg uploade forestfloor.jpg til Commons? Må jeg kopiere tekst fra andre sider der er blevet tilføjet sitet efter OTRS'en blev givet i 2011?--Kjeldjoh (diskussion) 16. okt 2019, 10:59 (CEST)

[redigeringskonflikt Sammenskriv relevante sites i Wikipedia:Ressourcebibliotek - Nico (diskussion) 16. okt 2019, 11:04 (CEST)

@Kjeldjoh: Jeg kan godt følge din reservation m.h.t. sider, hvor der er givet et konkret tilsagn, hvis indhold ikke er umiddelbart tilgængeligt. Det er dog nok mere et spørgsmål om, hvilke henvisninger, der skal medtages på listen end et spørgsmål om, hvorvidt der skal være en oversigt over steder, hvorfra der kan hentes frit materiale. Den konkrete liste på medvirk.dk kan for min skyld godt udgå; jeg er absolut ikke færdig med at rydde op i listen og input undervejs er velkomne. --Pugilist (diskussion) 16. okt 2019, 11:46 (CEST)

Der er nu luget ud i listen og foretaget lidt ændringer i teksten, således at den fremstår lidt mere tidssvarende. Som jeg ser det nu, er spørgsmålene herefter :

  1. Skal vi have en hjælpeside, der peger på frit indhold til inspiration?
  2. Hvis ja, skal siden sammenskrives med Wikipedia:Ressourcebibliotek ?
  3. Er indholdet som det står nu ok ?

Min egen opfattelse er 1: Ja, 2: Flyt indholdet over til Ressourcebiblioteket og 3: Indholdet er ok, men kan optimeres, og er der andre, der orker en indsats, så er de velkomne. --Pugilist (diskussion) 19. okt 2019, 16:24 (CEST)

Konklusion:
Der synes at være enighed om, at det nuværende indhold kan overleve, og at indholdet skal skrives over i ressourcebiblioteket. Jeg vil se, om jeg kan få det gjort. --Pugilist (diskussion) 29. okt 2019, 13:11 (CET)

Er nu sammenskrevet. --Pugilist (diskussion) 31. okt 2019, 15:48 (CET)