Wikipedia:Tegnebrættet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipedias Tegnebord er stedet hvor vi diskuterer forbedringer og projekter på den danske Wikipedia. Hvis du brænder inde med en idé, kan du fremlægge den herunder, eller du kan følge/deltage i diskussioner om andre forslag.

Herunder forslag til omstrukturering/tilføjelser til Wikipedia

Projekt udvikling[rediger kildetekst]

Skabe en fælles indsats for at hæve antallet af artikler på den danske wikipedia. - Mere fokus på efterspurgte artikler? --Mooncry 26. maj 2008, 10:36 (CEST)[svar]

Søgefeltet[rediger kildetekst]

Kunne man ikke sætte søgefeltet i venstre side allerøverst, ligesom fx den svenske Wikipedia? --86.52.25.79 29. maj 2009, 13:28 (CEST)[svar]

Tastaturet![rediger kildetekst]

Min ide går ud på at lave en hel stribe Wikisider som beskriver hver enkel tast på tastaturet og dens funktioner. Til dette tænkte jeg man kunne bruge noget ligende nedenstående til sammenkædning mellem siderne. (skal lige siges at jeg allerede nu så småt arbejder på det.) --Breindahl 4. jan 2008, 21:14 (CET)

 §
 ½
 !
 1
 "
 2___@
 #
 3_ __£
 ¤
 4_ __$
 %
 5
 &
 6
 /
 7_ __{
 (
 8_ __[
 )
 9_ __]
 =
 0_ __}
 ?
 +
 `
 ´_ __|
 ←–––
 Backspace
 Tab Q W E___ R T Y U I O P Å  ^_ __~
 ¨
  Enter 
←┘ 
 Caps Lock A S D F G H J K L Æ Ø  *
 '
 
 Shift
 ↑
 >
 <_ __\
Z X C V B N M  ;
 ,
 :
 .
 _
 -
 Shift
 ↑
 Ctrl Win
Key
 Alt Space (el. Mellemrum)  Alt Gr Win
Key
Menu  Ctrl  
 


Er der ikke nogle der er med på ideen? --Breindahl 7. jan 2008, 20:54 (CET)

Jeg synes, der lyder meget godt. Tastaturknapper har ganske vist ikke min store interesse, men det er værd at have med på Wikipedia. --Inc 31. okt 2009, 11:18 (CET)
God ide. Det er både mere overskueligt og ser også pænt ud. --Saederup92 (diskussion) 12. sep 2012, 13:24 (CEST)

Ny form for årstals sider[rediger kildetekst]

kunne man ikke lave en oversigts side for årtier og århundrede og årtusinde med hovedbegivenheder i stedet for at man skal vide hvilket præsis år man skal kigge på for at finde artikler.

Et eks: 1700

Kristoffer Kristensen 09:23, 22. maj 2007 (CEST)

Hej Kristoffer, de findes allerede, se f.eks. 1700-tallet, 1800-tallet. At de så kan forbedres ved at fylde mere på er en helt anden sag. -- Danielle 09:37, 22. maj 2007 (CEST)
Det giver desværre også et andet prblem, som man kan se ved at gå årstal/datosiderne igennem, nemlig vedligeholdelse af data flere steder. Således har jeg fundet begivenheder der under årstalsiden står under en anden dato end på datosiden. --Broadbeer, Thomas 5. jan 2008, 18:07 (CET)
Hvis du har overskud til det, kunne det være fedt at få en liste over sådanne ukorrektheder, så man efterfølgende kan undersøge de enkelte sager nærmere. --Lhademmor 7. jan 2008, 17:25 (CET)

Kommunenavne[rediger kildetekst]

En lang række nuværende kommuner findes under præfikset "ny", som i "Ny Stevns Kommune". Problemet er såmænd bare at kommunens officielle navn er "Stevns Kommune". Præfikset blev kun benyttet for at adskille storkommunerne fra de (dengang) eksisterende mindre kommuner. Har du et par timer til overs, er det en rask lille opgave at kaste sig over...

Der er to problemer med denne raske lille opgave - dels findes der allerede en artikel med navnet uden "ny", dels er det officielle navn i princippet ligegyldigt - vi bruger "det navn, som de fleste dansktalende finder naturligt" (hvad der ofte i praksis vil være det officielle navn, men man kan ikke være sikker i en overgangsfase). --Palnatoke 11. jan 2007 kl. 08:37 (CET)

Mig bekendt er "ny" på hastig retur. Det benyttes ikke længere i medierne, og ej heller i kommunerne. Man bør snarere hæfte en "gammel" på de tidligere kommuner. Nils Middelboe.

Domstolen[rediger kildetekst]

Når der snakkes om at banne en bruger, sker det ofte i diverse brugeres diskussionssider. Jeg foreslår, at vi opretter en "domstol," hvor alle sådanne sager diskuteres.

 • Støtter Det støtter jeg fuldt ud! - Grey-Fox
 • Støtter Det lyder som en god idé - R. Klöcker
 • Støtter Jeg støtter forslaget! --Aristokrat 19. maj 2007 kl. 19:55 (CEST)
 • Støtter ikke Vi bør ikke have quasi-demokratiske konstruktioner. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 16. apr 2007 kl. 19:10 (CEST)
 • Støtter ikke Pr. Wegge. --Lhademmor 16. apr 2007 kl. 19:46 (CEST)
 • Støtter ikke Samme som Wegge. --Niec 13. jun 2007, 23:36 (CEST)
 • Støtter Der er ikke tale om en kvasi-demokratisk institution, men om et samlet sted hvor man skal holde øje hvis man vil give sin mening til kende. Om Landsbybrønden så opfylder dette formål er en anden sag. --Martin Manscher 20. jul 2007, 17:12 (CEST)
 • Støtter Støtter det fuldt ud!! --Giissel 5. okt 2007, 13:13 (CEST)
 • Støtter Jeg støtter det. --Man-U 7. mar 2008, 17:25 (CET)
 • Støtter ikke Wikipedia er ikke et demokrati. Der er almindelige konsensus om at blokere hærværksudøvere i både kortere og længere tid.
 • Støtter Støtter ikke Jeg står 50/50 i denne, da det vil komme an på hvad den enkelte har gjort. --Saederup92 (diskussion) 12. sep 2012, 13:32 (CEST)
 • Støtter ikke Wikipedia er ikke et demokrati. Der er almindelige konsensus om at blokere hærværksudøvere i både kortere og længere tid. Diskussion af bandlysninger står åbne til at deltage i for enhver. --|EPO| COM: 16. okt 2009, 18:22 (CEST)

Måske nye skabeloner?[rediger kildetekst]

Hvad med nogle flere skabaloner? F.eks. Natur, rummet, kroppen(Som jeg eftersøger meget!), religion, geografi osv.

- Grey-Fox

Der er intet til hindring for, at lave en ny skabelon. Det nemmeste er at finde en anden skabelon, som ligner den du vil oprette, og så bare kopiere. Det kræver ikke noget specielt at lave en skabelon. Du kan bare lave et nyt link såsom: Kroppen , og så kommer der et link til den manglende skabelon, som du kan udfylde. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. okt 2006 kl. 16:27 (CEST)

Hvor mange tak skylder jeg dig snart? - Grey-Fox

Så er min skabelon færdig ! Håber folk kan bruge den til noget.

- Grey-Fox

Reformation af WP:SDBS[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne have reformeret hele sletningspolitikken og udførslen, så man laver undersider for den enkelte artikel og dens diskussion lige som der skal være en politik for, hvornår en artikel kan "hurtigslettes". Jeg vil umiddelbart kopiere en måske lidt nedbarberet version af enwiki's setup. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 5. okt 2006 kl. 16:26 (CEST)

Klare regler for hutigslet vil være en god ting. Måske bør de indeholde en procedure hvor man gendanner til WP:SDBS,

i tilfælde af uenighed. -- Nico 5. okt 2006 kl. 17:54 (CEST)

Måske lidt hjælp til de nye[rediger kildetekst]

Jeg tænkte på om de nye måske skulle have mere hjælp, f.eks. Som HTML eksempel: Lær HTML

Lidt i den stil, dog meget mere detaljeret og små funktioner der er vigtige på WikiPedia.

- Grey-Fox

Wikibooks har allerede en bog om HTML, selvom den stadig mangler en del, til wikisproget har vi den store håndbog MediaWiki Handbook, den danske mangler stadig en del, hvorimod den engelske dækker næsten alt hvad der er værd at vide om wikisproget.
Den linksamling nybegyndere bliver præsenteret for kan dog virke uoverkommelig, nærmest afskrækkende, så måske skulle vi skrive en wikibog med en titel som Kom godt igang med wikimedia hvor læseren trin for trin bliver ført ind i wiki universet, f.eks. først lidt om tekstformatering (fed, krusiv m.m.), lidt om links, lidt om billeder, lidt om tabeller, efterfulgt af nogle mere avancerede afsnit om tekstformatering, links, billeder, tabeller, skabeloner, administration, for til sidst at præsentere læserne for hvordan man opsætter sin egen Wiki, eventuelt opdelt i 3 bøger, en for nybegyndere, de avancerede, og til sidst Wiki for systemadministratorer.
På den måde kan nybegyndere gradvis lære sproget og stoppe på det niveau de føler sig trygge på. De vil lære det grundlæggende i deres eget tempo.
Bogen bør dog skrives på Wikibooks, da det vil blive en lærebog, der supplere den store håndbog på Metawiki. --Bisgaard 6. okt 2006 kl. 22:29 (CEST)WikiPedia, lidt for åbent?[rediger kildetekst]

Det ville være smart, at hvis man oplever noget stødende og som irriterer en på mange måder, så kunne man bare skrive til en admin (også via Mail).

Men hvis adminen nu ikke har tid, hvorfor så ikke oprette en anmeld bruger-side, hvor man kan skrive privat, så kun adminerne kan se folks redigeringsresultater? Hvilket ville sikre at brugeren ikke ser det og bliver sur og starter en krig.

Grey-Fox

Ideen lyder god. Jeg tænker lidt det skal være hvor admins kan gå ind og sortere i anmeldelserne efter relevans og handle derfra. Saederup92

Efterspurgte artikler[rediger kildetekst]

Jeg synes man skulle lave en dag om måneden eller hver halve år eller lignende, hvor man udelukkende skulle oprette artikler som er i efterspurgte artikler og så gøre et eller med at man ikke kan oprette eller redigere andre artikler end dem der er efterspurgte. Hvis man gør det vil der blive mange flere artikler oprettet som er efterspurgte.--Man-U 7. mar 2008, 17:32 (CET)

Jeg synes det er en rigtig god idé at fokusere på de efterspurgte artikler. Dog tror jeg ikke på forslaget, at man bør spærre for redigering i andre artikler end disse. Man kunne i stedet lave et Wikiprojekt, som går ud på, at oprette disse artikler. Så kan brugere slutte sig til, og derved prøve at få bugt med listen. Noget lignende kunne også oprettes for de mest viste artikler (hvis det da ikke eksisterer i forvejen). --C.Thure 7. mar 2008, 17:54 (CET)
Der findes et wikiprojekt, der godt nok er lidt dødt :) --Hockeyindustrien 7. mar 2008, 18:22 (CET)
Kan man så ikke skrive det et iøjenfaldende sted, så folk får øjnene op for det?--Man-U 7. mar 2008, 19:31 (CET)
Jeg synes dette er en dårlig ide da det vil medføre en helt masse små korte og dermed værdiløse artikler. Artiklerne skal gerne komme rundt om et emne - ikke være en kort sætning/ opslag.--Kinna (diskussion) 2. apr 2012, 22:23 (CEST)

forslag til projekter[rediger kildetekst]

Er der nogen der vil være med til de to projekter jeg har foreslået på landsbybrønden? Kongerækken 16. okt 2009, 18:03 (CEST)


Opdatering af Sogne i Danmark[rediger kildetekst]

Hvis man kigger på Sogne i Danmark bliver der brugt flere forskellige skabeloner til Infobokse, samt manglende kategorisering. Jeg er påbegyndt standardisering hen imod skabelonen Sogne2, Kommune henvisninger. Derudover er mange oplysninger om indbyggertal og medlemmer af Folkekirken ikke blevet opdateret siden 2004 i Infoboksene. Der er efter min mening, brug for at større eftersyn af de i alt 2200 sogne artikler her på WIKI.

I den forbindelse kan man også kigge artiklerne om Herred igennem. Sognene er opført i mange artiklerne med henvisninger til deres Kommunale tilhørsforhold før 2007. Orwell123 8. jul 2011, 20:59 (CEST)