Yann Arthus-Bertrand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Yann Arthus-Bertrand
Yann Arthus-Bertrand
Yann Arthus-Bertrand i 2009.
Personlig information
Født 13. marts 1946 (76 år)
Paris, Frankrig Rediger på Wikidata
Nationalitet Fransk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Fotograf
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Yann Arthus-Bertrand (født 13. marts 1946 i Paris) er en fransk fotograf, der har specialiseret sig i at tage landskabsfotos fra luften. Som 30-årig flyttede han til Masai Mara i Afrika for at studere løver. Her udnyttede han første gang muligheden for at tage landskabsfotos fra luften i en luftballon. Siden har han udgivet over 60 bøger med landskabsfotografier taget fra helikoptere eller luftballoner. Hans arbejder udgives ofte i prestigefyldte magasiner som Paris-Match, Le Figaro Magazine, Stern, Geo, Airone, LIFE og National Geographic.

I maj 2000 udstillede han i Paris en samling af 100.000 landskabsfotografier under titlen Jorden set fra himlen. Her var billeder fra 76 forskellige lande – bl.a. Antarktis, Alaska, det sydlige Argentina, Australien, Siberien og Afrika. Udstillingen, der blev sponsoreret af Unesco, researchede han på i ti år før det endelige projekt stod færdigt. En del af billederne er blevet udstillet over 40 forskellige steder i verden bl.a. i London, Mexico, Senegal, Chile og København. De er nu også udgivet i bogform under titlen 365 dage: Jorden set fra himlen. Senest er projektet blevet filmatiseret af den franske journalist og filmmand Renaud Delourme. Filmen havde premiere i Danmark i 2006.

Yann Arthus-Bertrand har modtaget den franske orden la Légion d'honneur for sine fotografier af landskaber og den fokus på miljøet, som billederne efterfølgende har givet. Han bor i Paris, hvor han har startet firmaet Altitude, der specialiserer sig i luftfotos og beskæftiger omkring 70 fotografer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FrankrigSpire
Denne biografi om en franskmand er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi