Vordingborg Gymnasium og HF

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vordingborg Gymnasium & HF
Grundlagt 1550
Rektor Mette Abildgaard
Antal elever ca. 625
Beliggenhed Chr. Richardtsvej 45
4760 Vordingborg
Tidligere navne Vordingborg Latinskole
Telefon 5536 5500
Hjemmeside www.vordingborg-gym.dk

Vordingborg Gymnasium & HF (forkortet VG) er et gymnasium og HF-kursus i Vordingborg. VG udbyder de to ungdomsuddannelser, STX og HF. Med sine ca. 625 elever og ca. 75 ansatte er VG et gymnasium af middel størrelse.

VG har til huse i bygningen, Vordingborg Uddannelsescenter, som også kaldes Campus Vordingborg, for den bygning rummer også erhvervsgymnasiet ZBC Vordingborg.

VG's historie[redigér | redigér wikikode]

Gymnasiet blev etableret omkring 1550 som latinskole. I 1806 blev skolen omdannet til middelskole for igen i 1819 at blive latinskole. Skolen blev nedlagt i 1846, men blev genetablet i 1935 som 3-årigt artiumkursus med støtte fra Vordingborg Kommune. Tre år senere fusionerede gymnasiet med Vordingborg Realskole og skiftede senere navn til Vordingborg Gymnasium. Efter at have været underlagt Storstrøms Amt siden 1970, blev gymnasiet i 2007 omdannet til en selvejende institution.

I perioden 2004-2008 udbød VG den engelsksprogede internationale studentereksamen, International Baccalaureate (IB).

Online video undervisning om matematik m.m. findes

på Frividen.dk og på YouTube

FriViden tilbyder lærerfri undervisning, der i lighed med e-læring er et IT-baseret supplement til traditionel undervisning. Med VG's accept og billigelse har lærerparet, Lise og Bjørn Clausen, taget initiativ til at oprette sitet FriViden.dk,[1] som rummer flere end 600 online videoer om bl.a. biologi, kemi, fysik og matematik (ca. 100 videoer med beviser, regneeksempler, præsentation af matematiske metoder m.m.), som er fremført af matematiklærerinde Lise Clausen.

Den online video undervisning omfatter (noget af) matematikpensum på flere niveauer: Matematik på gymnasialt A-niveau (muligt valgfag for 3.g), Matematik på gymnasialt B-niveau (muligt valgfag for 2.g og 2. hf), Matematik på gymnasialt C-niveau (obligatorisk for 1.g og 1. hf), FriVidens underafdeling knoklepokle.dk indeholder (noget af) folkeskolens matematikpensum. I forening med relevante youtube-kanaler (danske og engelske samt især tyske og svenske) omfatter FriVidens videoer ca. 34% af matematikpensum på hvert af de tre gymnasiale niveauer.

Nu kan flere af FriVidens tutorials om matematik ses på den frie webportal, youtube.com eller på FriViden.dk. Tidligere kunne man købe FriVidens videoer på DVD. Ligesom VG har FriViden opnået presseomtale, idet TV 2 Nyhederne i 2010 bragte et indslag om projektet: Lærere giver gratis lektiehjælp på nettet. Blandt fordelene ved online video undervisning er, at elever i hele landet kan se hver lærerige video flere gange, indtil eleverne har forstået den matematik, som bliver forklaret i videoen, lyder det i indslaget.[2]

Af VG's rektorer kan nævnes[redigér | redigér wikikode]

Notable lærere[redigér | redigér wikikode]

Kendte studenter[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ http://www.frividen.dk/
  2. ^ Michael Rathje (5. december 2010). Lærere giver gratis lektiehjælp på nettet. TV 2. Hentet 5. marts 2019. 
  3. ^ Uddannelseshistorie 2003, 37. årbog fra Selskabet for Dansk Skolehistorie. http://www.uddannelseshistorie.dk/images/pdfer/a-2003-samtale.pdf
  4. ^ a b http://www.frividen.dk/about-us/
  5. ^ https://blaabog.dk/biography/117940

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]